logo F1online.sk

Vettel o štvrtom mieste: Trochu ma to prekvapilo, no buďme realisti

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala18. 6. 2022

Sebastian Vettel to avizoval už po pretekoch v Baku. “Nový” monopost Aston Martinu inžinieri rýchlo spoznávajú a majú lepšiu predstavu o tom, kde má hranice. Niečo z nich sme azda mohli vidieť v druhom piatkovom tréningu, v ktorom obsadil štvrté miesto. Vettela potešilo, ale pred zvyškom víkendu sa rozhodne nenecháva uniesť.

Ak sa Aston Martinu podarí nadviazať na dobré tempo z piatka, Sebastian Vettel by si na kanadskej pôde mohol pripísať ďalší pekný výsledok k svojim dvom víťazstvá. “K trom víťazstvám,” promptne poopravil novinára nemecký pretekár. “Pretože v mojich očiach som vyhral aj preteky v roku 2019.” Na Vettelovu päťsekundovú penalizáciu a následné premiestňovanie tabúľ pod pódiom si všetci iste spomíname.

Ďalšie víťazstvo z toho tento víkend takmer určite nebude, ale bodov by si mohol odniesť dosť. “Som až prekvapený, že to šlo tak dobre. V prvom tréningu mi moje rýchle kolo nevyšlo, zato v druhom tréningu to šlo oveľa lepšie.”

“Zatiaľ sa to vyvíja fajn. Darí sa mi budovať si sebavedomie v monoposte. Potom z toho na trati viete vyžmýkať viac,” komentuje svoju rýchlosť Sebastian Vettel. “Dúfam, že sa pred sobotou ešte trochu zlepšíme a potom uvidíme, čo je možné dosiahnuť.”

Netreba však predbiehať. Sergio Pérez by sa mal s prehľadom dostať pred Vettela, nuž a s Mercedesom a Alpinom to bude tesné. Rodák z Heppenheimu si to uvedomuje. “Dostali sme sa do dobrého rytmu, dnes som sa mohol s autom pohrať, mal som celkom dobré pocity. Zajtra iste musíme zostať realistami. Uvidíme, kam až sa dostaneme, ale určite to bol dobrý deň.”

Jeden otáznik stále visí nad počasím. “Zatiaľ nie je jasné, či sa kvalifikácia odjazdí na suchu. Ak zaprší, všetky dojmy z prvého dňa môžeme vyhodiť von oknom.” Predpoveď počasia naznačuje, že tretí tréning by mal byť mokrý, no pred kvalifikáciou by sa malo vyčasiť.