logo F1online.sk

Takto bude vyzerať okruh v Miami

Veľká cena Miami
© FIA
Mirec Somoši
Mirec Somoši23. 4. 2021

Ako sme vám nedávno avizovali, po dlhej dobe sa konečne podarila dohoda medzi Liberty Media a promotérmi podujatia v Miami. Dnes vám prinášame prvé simulačné zábery z okruhu, na ktorom sa bude pretekať už v nasledujúcej sezóne.

Spojené štáty americké budú v roku 2022 hostiť hneď dve podujatia F1. Promotéri okruhu v Miami uzavreli s Liberty Media zmluvu na desať rokov, čo je pre obe strany veľmi zaujímavé. Okruh v blízkosti Hard Rock Stadium sa vytváral aj prostredníctvom Google Earth, kde sa členovia tímu mohli pohrávať s rôznymi kombináciami trate.

Už pred štyrmi rokmi sa na tomto projekte začalo pracovať a podarilo sa vytvoriť až 75 variácií okruhu. V oblasti Hard Rock Stadium sa simulovalo 36 rôznych kombinácií a nakoniec sa rozhodlo. Okruh bude mať devätnásť zákrut a jazdci budú dosahovať priemernú rýchlosť okolo 223 km/h.

Bude to teda ďalšia mestská trať s prevažne rovným povrchom, ale na zemi sa jednoznačne nájdu aj malé zvlnenia trate. Okruh má celkovo 5 410 metrov. Plánované sú až tri DRS zóny, no už pri prvom pohľade je zrejmé, že predbiehanie nebude jednoduchou záležitosťou.

Promotéri predpokladajú, že s príchodom F1 by sa malo vytvoriť 4 000 nových pracovných miest, pričom odhadujú pozitívny ekonomický dopad vo výške 400 miliónov dolárov ročne.  Pevne veríme, že sa preteky budú môcť zorganizovať spolu s divákmi, aby sme zažili poriadnu americkú šou.

Prinášame vám prvé simulačné zábery, ktoré boli vytvorené v rámci hry Assetto Corsa a jazdí sa s budúcoročnou špecifikáciou monopostu.

Súvisiace články