logo F1online.sk

Sainz: Na iných tratiach môžeme poraziť aj McLaren

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 4. 2021

Carlos Sainz skončil v Imole na piatom mieste, hneď za svojim tímovým kolegom Charlesom Leclercom na štvrtom mieste. Oba monoposty však predbehol Lando Norris so ziskom tretieho, pódiového miesta. Španielsky pretekár v službách Ferrari si však myslí, že na niektorých tratiach môže Ferrari poraziť aj britský McLaren.

Talianske Ferrari tvrdo pracuje na lepších výsledkoch, a to najmä po minuloročnom sklamaní v podobe až šiesteho miesta v tabuľke konštruktérov. Tohtoročný monopost Ferrari SF21 zatiaľ prináša prekvapivé výsledky a ide o citeľné vylepšenie oproti vlaňajšku.

Španiel v službách Ferrari hovoril aj o tom, kto z dvojice Ferrari a McLaren má v súčasnosti lepší monopost. Sainz povedal: „Myslím si, že je to veľmi tesné, úprimne. Je veľmi ťažké si vybrať.“

„Myslím si, že McLaren má svoje silné a slabé stránky. Ale vďaka tomu je to skutočne pekný boj. Ide o to, že sme rýchli na veľmi rozdielnych miestach na trati, čo vytvára veľmi zábavnú bitku,“ povedal Carlos Sainz.

„Videli sme to v Imole, Lando odviedol veľmi dobrú prácu s využitím celého potenciálu auta a bolo to vidieť po celý víkend, najmä od soboty, a odjazdil dobré preteky,“ zhodnotil španielsky pretekár, ktorý ešte minulý rok hájil farby McLarenu.

Zo súboja Ferrari a Mclaren sa v Imole tešil nakoniec Lando Norris. Carlos si však myslí, že výhoda Ferrari môže spočívať na niektorých tratiach, ktoré budú lepšie vyhovovať práve jeho monopostu.

„Možno mali tento víkend trochu navrch a trochu navrch mali posledné dva víkendy. Ale len čo sa nám podarí veľmi dobrý víkend a prídeme na trať, ktorá nás možno trochu zvýhodňuje, myslím, že môžeme byť vpredu,“ uzavrel Sainz.

Súvisiace články