logo F1online.sk

Schumacherom po chybe lomcoval hnev: Musím sa naučiť dať skôr dokopy

Mick Schumacher bez predného krídla
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala19. 4. 2021

Kým Nikita Mazepin jeho Haas nie a nie skrotiť, Mick Schumacher si až doteraz počínal celkom dobre. Náročné podmienky v Imole však dostali aj jeho, dokonca pri jazde za bezpečnostným vozidlom. Mladý Nemec bol na seba poriadne naštvaný a s hnevom jazdil aj v nasledujúcej časti pretekov.

Mick Schumacher takmer okopíroval kiks Georga Russella z minuloročných pretekov v Imole. Rovnako ako vtedy pilotovi Williamsu, aj Schumacherovi sa podarilo nováčikovsky stratiť kontrolu nad autom počas toho, ako sa snažil zahriať svoje pneumatiky.

“Ak mám byť úprimný, naozaj neviem, čo sa tam stalo,” obhliadol sa za svojou nehodou Mick Schumacher po pretekoch. “Všetko to prebehlo dosť rýchlo, proste som stratil kontrolu a nepodarilo sa mi to skorigovať pred bariérou.”

Schumacher mal smolu v tom, že sa incident odohral v blízkosti výjazdu z boxov. Keď bez predného krídla obkrúžil celé kolo, boxová ulička bola zrejme kvôli maršálom odpratávajúcim úlomky uzavretá. Haas tak musel obísť celý okruh ešte raz.

To už dostal nové predné krídlo, ale riaditeľstvo pretekov ešte predtým dalo pokyn na reštart veľkej ceny. Keď teda Mick Schumacher odchádzal z boxov, strácal na predposledného Nikitu Mazepina polovicu kola.

“Myslím, že potom bola moja jazda ovládaná hnevom. Neviem, či ste to videli aj v priamom prenose, ale párkrát som prebrzdil, vyšiel do štrku a také veci. Z tohto sa musím poučiť, musím sa naučiť, ako sa dať dokopy o čosi rýchlejšie. Celkovo som sa chcel len čo najrýchlejšie dotiahnuť. Žiaľ, to sme už strácali pár kôl,” rekapituluje Schumacher.

Rýchlosť mu ani napriek chybám nechýbala. Nikitu Mazepina prekvapivo rýchlo dobehol, ba dokonca sa dostal i pred neho, kde veľkú cenu aj ukončil. Počas pretekov ukázal, že v ňom niečo je, v jednej chvíli dokonca bojoval s Kimim Räikkönenom, pilotom, ktorý kedysi ako mladík zvádzal podobné súboje s Michaelom Schumacherom.

“Dobré bolo, že sme s nimi vedeli jazdiť. Pozbieral som nejaké informácie a pocity o tom, ako sa jazdí za iným autom. V jednom bode, keď som bol na mäkkých gumách tesne pred červenou vlajkou, som sa cítil veľmi komfortne, bol som blízko tomu, aby som predbehol Kimiho. Celkovo sme sa toho naučili dosť a bolo to veľmi pozitívne,” uzavrel rozhovor na pozitívnu nôtu.

Súvisiace články