logo F1online.sk

Hamilton: Príliš som sa ponáhľal

Lewis Hamilton
© Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2021

Lewis Hamilton bol dnes krôčik od katastrofy. Jeho chyba v zákrute Tosa takmer ukončila jeho preteky. S dávkou šťastia i pretekárskeho umenia sa mu však podarilo vrátiť do pretekov a napokon vybojovať cenné druhé miesto, ktoré má vzhľadom na priebeh cenu zlata.

Hamiltonovi veľmi pomohla nehoda Georgea Russella a Valtteriho Bottasa. K tej došlo krátko po jeho chybe, po ktorej sa ocitol o kolo pozadu. Vďaka červeným vlajkám však mohol obhajca titulu stratené kolo dobehnúť a vrátiť sa do pretekov.

K Hamiltonovej chybe došlo krátko po zastávke v boxoch, v čase, keď všetci prezúvali na suché pneumatiky. Z boxov vyšiel priamo do vláčiku o kolo pomalších jazdcov, ktorých sa snažil rýchlo predbehnúť, avšak chyboval.

„Ideálna stopa bola suchá, zvyšok trate mokrý. Asi som sa až príliš ponáhľal, aby som predbehol ostatných,“ opísal incident zo zákruty Tosa Hamilton. „Išiel som dovnútra a bolo jasné, že trať je tam mokrá. Snažil som sa brzdiť, no auto vôbec nezastavovalo a vyviezlo ma to až do bariéry.“

„Bola to smola, ale som rád, že sme sa mohli vrátiť do pretekov a vybojovať pre tím nejaké body. To je po dnešku naozaj dôležité.“

Majstrovský boj je tak po dvoch podujatiach veľmi vyrovnaný. Hamilton v čele s náskokom jediného bodu pred Verstappenom, za nimi potom Lando Norris a Charles Leclerc.

„Na šampionát som vôbec nemyslel, len som sa snažil vytesniť ten pocit sklamania, ktorý po takej chybe príde. Musíte sa z toho poučiť a rýchlo na to zabudnúť. Nemáte čas sa tým zaoberať a presne to som aj urobil. Nevedel som, či vôbec budeme schopní niekoho predbehnúť, keďže mimo ideálnej stopy bola trať stále mokrá. No vzájomné súboje s chlapcami boli skvelá zábava,“ dodal Hamilton.

Súvisiace články