logo F1online.sk

Sainz o Leclercovi: V žiadnej zákrute nie som pomalší než on

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 4. 2021

Imola rozhodne nepatrí medzi tie najjednoduchšie okruhy. Poskladať kolo na tejto trati vyžaduje dôveru v seba i stroj, ktorý máte pod sebou. A práve to je podľa Carlosa Sainza jeden z dôvodov, prečo v sobotnej kvalifikácii skončil pred bránami Q3 a do nedeľných pretekov odštartuje z jedenásteho miesta.

Španiel síce má pred nedeľnými pretekmi voľnú ruku pri voľbe stratégie, to je však len drobná náplasť. Aj bez štvrtého miesta Charlesa Leclerca je Sainzovi jasné, že jeho monopost na postup do tretej časti kvalifikácie určite mal.

„Úprimne, celý víkend som cítil, že mám rýchlosť, len nedokážem poskladať dobré kolo. A v kvalifikácii sa to ukázalo,“ povedal po sobote sklamaný Sainz. „Bolo to z mojej strany dosť neučesané a ani raz som nedokázal všetky zákruty prejsť ideálne. Napriek tomu som cítil, že rýchlosť tam je.“

„Som teda sklamaný, pretože som vedel, že to môže byť dobrý čas, keď zvládnem svoju prácu. Do Q3 som sa určite mohol dostať. Na druhej strane si myslím, že na tejto trati sa naplno ukázal nedostatočný počet kilometrov. Ešte presne neviem, čo od auta očakávať a ako z neho dostať absolútne maximum,“ vysvetlil Sainz.

Španielsky pretekár si myslí, že v jeho záverečnom pokuse zostalo na trati niekoľko desatín. Za tímovým kolegom zaostal v Q2 o asi štyri desatiny a od postupu ho delilo len šesť stotín sekundy.

„Je to veľmi tesné a ráta sa každá desatina,“ povedal rodák z Madridu. „Viem, že dnes som svojou jazdou nechal na trati dve alebo tri desatiny. Tiež som bojoval s brzdným balansom, ktorý v každej zákrute nebol taký, aký by som chcel.“

„Stále je to však len začiatok sezóny a s týmto autom som odjazdil len málo kôl. Potrebujem sa ešte učiť a posnažím sa zlepšiť,“ dodal Sainz.

Jeho tímový kolega Charles Leclerc to dnes poskladať dokázal. Naplno ťaží zo skúseností, ktoré s Ferrari má a okrem toho hovoria Monačanove kvalifikačné výsledky samy za seba. Carlos je však plný optimizmu, pevne verí, že sa tímovému kolegovi čoskoro vyrovná.

„Viem, že je kvalifikačným expertom a vo Ferrari je ako doma. Keď príde Q2 a Q3, tak presne vie čo má od auta očakávať. Je naozaj skvelý a veľmi, veľmi dobrý pretekár, no ak som tu niečo v prvých dvoch pretekoch zistil, tak to, že v žiadnej zákrute nie som pomalší než on,“ vyhlásil Sainz.

„Viem, že ak by sa mi podarilo to kolo poskladať, tak by som tam hore bol aj ja. Teraz sa len musím sústrediť a poskladať to správne, presne tak ako on. Možno potrebujem len viac času a viac skúseností. Ešte sa uvidí, ale to čo som videl na dátach, ma veľmi povzbudilo,“ dodal španielsky pretekár.

Súvisiace články