logo F1online.sk

Ecclestone o Vettelovi: Sebastian má teraz len jeden cieľ

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Ladislav Király
Ladislav Király22. 6. 2020

Utorok bude zaujímavý deň pre pretekárov Ferrari. Charles Leclerc a Sebastian Vettel sa objavia na okruhu v Mugelle, kde ich čakajú jazdy s dvojročným monopostom. Bude zaujímavé sledovať vývoj ich vzájomného vzťahu, keďže červení chcú do budúcna stavať na mladom Leclercovi.

„Je jasné, že Sebastian má teraz len jeden cieľ; byť rýchlejším ako Charles,“ povedal dlhoročný šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone pre BLICK. „A to v kvalifikácii i v pretekoch. Na tímovú réžiu môžu Taliani zabudnúť… dúfam len, že k Sebastianovi budú fér.“

Vettel vyhral pre Ferrari štrnásť veľkých cien a získal dva vicemajstrovské tituly, no teraz reálne hrozí, že bude odkázaný do pozície dvojky. Nie je pritom vylúčené, že by mu to mohlo psychicky dosť ublížiť. „Na to je Sebastian mentálne príliš silný a súčasne obozretný. Je to profík.“

Ecclestone si je dobre vedomý toho, že Vettel v F1 možno definitívne skončí. Zachrániť ho môže jedine šanca od Mercedesu, ale na túto alternatívu to nevyzerá. Nuž a nedá sa predpokladať, že by pristúpil na pozíciu v niektorom z tímov stredu poľa.

„Aj odchod RTL súvisí s Vettelom. Bez neho totiž prídu o človeka, ktorému tí ľudia fandili. Bude zaujímavé sledovať, ako na to zareagujú vo Švajčiarsku a Rakúsku… v podobe Sky Deutschland sa nám však napokon do hry vracia starý zákazník,“ dodal Bernie Ecclestone na margo stanice, ktorá ovládne nemecký formulový trh a spustí nonstop formulový program 24 hodín denne, 7 dní v týždni.

Zaujímavé je to, že zmluva po sezóne skončí aj rakúskej ORF. Tá rokuje o jej predĺžení, ale v hre je podľa všetkého aj Servus TV patriaca Dietrichovi Mateschitzovi. V našich končinách budeme môcť preteky naďalej sledovať na Sport TV.

Súvisiace články