logo F1online.sk

Vo Ferrari cítia, že Imola im sedí viac než Bahrajn

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 4. 2021

Ferrari sa v prvých dvoch voľných tréningoch na Veľkú cenu Emilia Romagna pohybovalo tesne za najlepšími. Na malú chvíľu patril najrýchlejší čas piatka Charlesovi Leclercovi, ten oň však prišiel pre porušenie traťových limitov. Bol vtedy o asi dve desatiny rýchlejší než Valtteri Bottas. Monačan však piatok zakončil nechvalne, keď sa dopustil jazdeckej chyby a tie Imola neodpúšťa.

Táto udalosť zanechala drobnú pachuť za inak solídnym dňom v podaní Scuderie. Nič to však nemení na tom, že Ferrari naďalej potvrdzuje zlepšujúcu sa formu, ktorú načrtlo v Bahrajne.

„Z dneška si môžeme odniesť mnoho pozitív,“ povedal po piatku Charles Leclerc. „Nebol to v mojom podaní ten najjednoduchší deň, ale výkonnosť bola skvelá. Nanešťastie sme prišli o časť prvého tréningu kvôli drobnému problému, ale potom bolo auto dobré.“

„V druhom tréningu sme boli veľmi konkurencieschopní. Naše najlepšie kolo bolo vymazané, pretože som v deviatej zákrute o trošičku prekročil traťové limity, čo sa už v kvalifikácii nesmie zopakovať. Auto však malo výkonnosť, rovnako tak v pretekovom tempe bolo dobré. Škoda tej mojej chyby v poslednej zákrute, ale radšej to urobiť teraz než v pretekoch,“ povedal Leclerc.

Vlani Monačan na tomto okruhu skončil na piatom mieste, čo nebol za daných okolností zlý výsledok. Teraz má v rukách o čosi lepšie auto, čo dáva Scuderii solídnu šancu na dobrý výsledok.

„Páči sa mi vyváženie monopostu. V porovnaní s minulým rokom to bolo tento víkend omnoho lepšie, auto má priľnavosť, má balans a ja v ňom cítim sebadôveru,“ povedal Leclerc. „Musíme si však počkať na zajtra, keď pôjde každý na maximum, pretože sa dá len ťažko veriť tomu, že sme tak blízko top tímom. Počkajme si a uvidíme.“

V pekných výkonoch v piatok pokračoval aj Carlos Sainz, ktorý svojimi časmi dokáže Leclercovi konkurovať. Dá sa očakávať, že Španiel sa bude stále zlepšovať, keďže je to len jeho druhý víkend s Ferrari.

„Pre celý tím to bol myslím pozitívny deň. Cítime, že sme o čosi konkurencieschopnejší než v Bahrajne,“ povedal po piatku Sainz. „Pre mňa to bol taktiež dôležitý deň, pretože toto je prvýkrát, čo riadim auto mimo Bahrajn. Mám tak príležitosť zistiť ako sa správa na inom asfalte, v iných teplotách a podobne.“

„Myslím, že auto pri týchto teplotách pracuje omnoho lepšie. Neviem čo tu majú za asfalt, ale cítil som viac priľnavosti a naozaj som si to užil.“

„Auto ešte nevyužívam naplno, pretože stále som si nesiahol na jeho limity. Presne na to sú tréningy a zajtra máme ďalší, takže sa k nim môžem opäť priblížiť,“ dodal Sainz.