logo F1online.skF1online.sk

Russell o údajnom pnutí medzi ním a Hamiltonom: Náš vzťah sa nezmenil

George Russell
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala15. 4. 2021

George Russell ako veľká nádej Mercedesu pomaly dýcha na krk ostrieľanému majstrovi sveta Lewisovi Hamiltonovi. V posledných týždňoch sa preto vyplavilo na povrch niekoľko informácií o ich vzťahu a o tom, že po Veľkej cene Sachíru sa vraj sedemnásobnému majstrovi sveta len ťažko vyslovujú pozitívne slová na adresu Georga Russella, a tiež, že rovnako chladný vzťah majú medzi sebou i v súkromí. Vo štvrtok v Imole to však Russell vyvrátil.

Lewis Hamilton nemá byť prečo nadšený z toho, že britské publikum sa môže tešiť na ďalšiu domácu hviezdu, ktorá očividne má talent na to, aby vyhrávala veľké ceny. Problém je v tom, že Hamiltonovi v Mercedese po VC Sachíru “lezie do kapusty” oveľa viac ako predtým, keď ešte nebol taký tlak na posadenie Georga Russella do Mercedesu.

Aj preto musel v nedávnom rozhovore pre rakúske noviny Österreich Toto Wolff reagovať na zákulisné reči, podľa ktorých to medzi Hamiltonom a Russellom začína bublať. Šéf Mercedesu odpovedal, že nemá vedomosť o žiadnych nezhodách medzi nimi, no uznal, že rivalita medzi generáciami bude veľmi veľká.

George Russell v Imole vysvetlil, že sa jeho vzťah s Hamiltonom nijako nezmenil ani po pretekoch v Bahrajne. “Myslím, že som dostal otázku, či so mnou Lewis po pretekoch v Bahrajne hovoril. Nie, nehovorili sme spolu tak, ako spolu nehovoríme po žiadnych pretekoch.”

“Pretekáme proti sebe. Ak zbadáme jeden druhého v padoku, tak sa porozprávame. Tento rok sme sa už videli, tak sme si ťukli päsťami a tak isto to medzi nami fungovalo už od roku 2019, pred minuloročnou VC Bahrajnu. Môj vzťah k Lewisovi je rovnaký ako s mnohými ďalšími jazdcami v padoku, a teda úplne v pohode. Nie je medzi nami žiadna nevraživosť či problém,” tvrdí mladík, ktorý v roku 2018 v šampionáte F2 rozobral celý zvyšok štartového poľa vrátane jeho terajších súperov v padoku Landa Norrisa, Alexa Albona a Nicholasa Latifiho.

Odvtedy s nimi preteká vo Formule 1, no len papierovo. Oba doterajšie ročníky bol Williams totižto len do počtu a Russell sa na obrazovky dostal len sporadicky. Svet ho naozaj objavil až vlani v Sachíre, keď v ňom mnohí začali vidieť nástupcu Lewisa Hamiltona. Istotne aj tento výkon napokon prispel k tomu, že Hamilton dostal len jednoročný kontrakt.

Russell by si mohol začať mädliť ruky na to, že o rok si bude sadať do kokpitu Mercedesu, no tvrdí, že momentálne mu to “ani nezišlo na um”. “Veria mi, ja verím im, čas povie viac. Už od prvého dňa v roku 2016, keď som podpísal zmluvu s Mercedesom, som vedel, že ak budem na trati odvádzať dobrú prácu, tak tie príležitosti už prídu. Platilo to v GP3, v F2 a aj počas mojej kariéry vo Formule 1.”

“S Williamsom sme v roku 2018 podpísali trojročnú zmluvu. Počkajme si teda a uvidíme. Momentálne by mi však táto myšlienka ani nezišla na um,” uzavrel.

Súvisiace články

Diskusia