logo F1online.skF1online.sk

Sklon podlahy odvádza pozornosť od skutočného problému Mercedesu, hovorí Brundle

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala12. 4. 2021

Zimná úprava technických pravidiel jednoznačne nezahrala do karát Mercedesu. Hovorí sa, že za spomalením strieborných šípov je zmenšenie podlahy monopostov, ktoré malo najviac uškodiť tímom, ktoré nevyznávajú neweyovskú filozofiu agresívneho sklonu auta. Martin Brundle to však nepovažuje za jediný neduh Mercedesu, domnieva sa, že len zakrýva ostatné problémy britského tímu.

“Myslím si, že celá tá vec okolo sklonu podlahy trochu odvádza pozornosť,” vyhlásil pre motorsport.com Martin Brundle, podľa ktorého je problém prozaickejší; Mercedes proste nepostavil dobrý balík. “Podľa mňa Mercedes v tejto chvíli jednoducho nefunguje veľmi dobre. Red Bullu a Honde to naopak funguje mimoriadne dobre, rovnako tak niekoľkým ďalším autám.”

“Kvôli pravidlám už nemôžete týždeň čo týždeň na autá pridávať nové a nové vylepšenia, ako sa to možno robilo v minulosti, ale Mercedes sa nakoniec dá dokopy. Hamilton a Mercedes stále tvoria tú dvojicu, ktorú bude treba poraziť, ak bude niekto chcieť získať titul majstra sveta,” pokračoval držiteľ deviatich formulových pódií, ktorý sa od roku 1997 venuje komentovaniu. “Všetko bude závisieť od toho, čo medzičasom spravili so svojimi autami. Samozrejme, teraz je už dosť obmedzené, čo vlastne môžete zmeniť.”

Je však pravdou, že Mercedes i Aston Martin majú problémy a oba tieto tímy stavili na malý sklon podlahy. V Aston Martine dokonca odhadujú, že takéto autá stratili v porovnaní so súpermi až jednu sekundu na kolo.

“Všetci tu hovoria o sklone podlahy a ako to poškodilo Mercedes a tým pádom i Aston Martin, ale ak sa nemýlim, bol to práve Mercedes, kto vyhral preteky v Bahrajne, pričom Red Bull vlani v Abú Zabí dominoval,” argumentuje Brundle, ktorý “by Mercedes nepodceňoval”.

“Myslím si, že to bude naozaj tesné, Mercedes to nakoniec dá dokopy. Hamilton bol v Bahrajne skvelý a tie preteky vyhral tak, ako si ich možno niekto iný prehral. Naozaj neviem, kto bude najlepší v Imole, ale práve to je na športe, ktorý sa odohráva naživo, nádherné,” uzavrel.

Súvisiace články

Diskusia