logo F1online.skF1online.sk

Domenicali: Je zrejmé, že Ferrari v tomto športe zohráva významnú úlohu

Stefano Domenicali
© Twitter/McLaren
Mirec Somoši
Mirec Somoši9. 4. 2021

Stefano Domenicali, ktorý je od začiatku tohto roka novým šéfom F1 popiera, že by ako bývalý šéf tímu Ferrari mal toto zoskupenie zvýhodňovať. V rozhovore porozprával aj o tom, či vedenie F1 uvažuje nad pravidelnou organizáciou veľkej ceny na okruhu v Imole.

Domenicali na začiatku tohto roka nahradil vo funkcii šéfa F1 Chasea Careyho. Predtým strávil dvadsať rokov vo Ferrari a v rokoch 2008 až 2014 bol šéfom tohto talianskeho tímu. V rozhovore pre talianske noviny Corriere dello Sport uviedol, že jednoznačne sa nedočkáme žiadneho zvýhodňovania jeho bývalého zamestnávateľa, avšak vyzdvihol dôležitosť tohto tímu pre F1.

„Liberty Media je naklonená veľkej bitke medzi všetkými tímami. Je zrejmé, že Ferrari v tomto športe zohráva významnú úlohu a všetci dúfajú, že sa im bude dariť, pretože to nesmierne pomôže celej spoločnosti. Ferrari je jedinečné a unikátne kvôli všetkému, čo pre Formulu 1 urobilo a v tomto motoršporte má skvelú históriu,“ zhodnotil súčasný šéf F1.

Stefano Domenicali sa narodil v Imole a preto je pre neho mimoriadne nepríjemné, že Veľká cena Emilia Romagna musí byť organizovaná bez divákov. „Nebolo možné zorganizovať preteky v Imole za účasti divákov a som z toho veľmi smutný. Imola vo mne vyvoláva skvelé spomienky, pretože som tam ako študent pracoval v padoku.“

Práve tento okruh bol v minulom roku akousi záchranou, keď v dôsledku pandémie koronavírusu nebolo možné usporiadať niektoré naplánované veľké ceny. Posledné podujatie F1 na tomto okruhu, ak neberieme do úvahy minulý rok, bolo zorganizované ešte v roku 2006, no treba pripomenúť, že Imola bola dejiskom aj obrovských tragédií a nehôd. V roku 1994 tam počas jedného súťažného víkendu zomrel Roland Ratzenberger a aj Ayrton Senna.

Zatiaľ však nie je jasné, či sa okruh v Imole začne využívať pravidelne. „To, či sa tam v budúcnosti vrátime, závisí od mnohých faktorov. Budeme to samozrejme skúmať, ale predovšetkým si chceme poriadne užiť budúci týždeň,“ dodal Domenicali.

Súvisiace články

Diskusia