logo F1online.skF1online.sk

Sainz: K Charlesovi som bol oveľa bližšie, ako som očakával

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari
Mirec Somoši
Mirec Somoši2. 4. 2021

Carlos Sainz sľubuje, že v nasledujúcich pretekoch už bude oveľa agresívnejší v prvom kole, ako bol počas jeho prvých pretekov s monopostom Ferrari. Na druhej strane bol však veľmi spokojný so svojím pretekovým tempom.

Sainz si pri svojom prvom predstavení s Ferrari pripísal na konto ôsme miesto v kvalifikácii, ale aj v pretekoch. V dôsledku skrátených predsezónnych testov sa Španiel musel veľmi rýchlo aklimatizovať v novom prostredí a s novým autom. Aj preto jeho hlavnou prioritou v Bahrajne bolo úspešne dokončiť preteky a získať ďalšie potrebné dáta o monoposte. Na druhej strane tvrdí, že bol spokojný so svojím tempom na stredne tvrdých a tvrdých pneumatikách.

„Bolo to naozaj celkom dobré. V prvých kolách mi chýbalo to, že som nevedel, ako sa bude auto správať v špinavom vzduchu. Fakt, že ma predbehli dve pomalšie autá, Aston Martin a Alpine, ovplyvnil môj prvý stint a bol som veľmi ďaleko od McLarenov,” povedal Sainz.

„Na stredne tvrdých a tvrdých pneumatikách som mal veľmi dobré tempo a podarilo sa mi vrátiť späť, dovolím si tvrdiť, že som mal lepšie tempo ako monoposty McLarenu. Idem na to postupnými krokmi, je to len na mne, že som bol v prvom kole opatrný. Ešte bude dostatok času na to, aby som po štarte riadne útočil, ako som to robil s McLarenom, ale momentálne bolo dôležité dokončiť tieto prvé preteky,“ hodnotil Carlos Sainz svoje vystúpenie v Bahrajne.

Na otázku, či bol v prvom kole zámerne zdržanlivejší ako v minulosti, odpovedal: „Áno, bol som oveľa kľudnejší, ako by som bol v McLarene, potom som však na to tlačil na sto percent. Na štarte som bol možno aj preto opatrnejší, pretože ma Stroll predbehol. Bol som však uvedomelý a viem, že ak prejdem do útočného režimu, nebudem strácať pozície, ale skôr ich získavať. Chcel som absolvovať 56 kôl, aby som lepšie spoznal auto a porovnal si svoje tempo s ostatnými. V čistom vzduchu som bol veľmi rýchly,“ povedal rodák z Madridu.

Sainza v tejto sezóne nečaká vôbec ľahká úloha, pretože jeho tímovým kolegom je Charles Leclerc, ktorý je považovaný za jeden z najväčších talentov F1. Španiela však potešilo, že hneď vo svojom prvom podujatí za Ferrari bol veľmi blízko monackému pilotovi.

„Pocity sú lepšie ako výsledok, sú veľmi dobré čo sa týka auta a tímu, pretože som bol celý víkend rýchly, možno rýchlejší a oveľa bližšie k Charlesovi, ako som očakával. Kvôli niekoľkým detailom, ako bol štart, prvé kolo a kvalifikácia, som nedokázal skončiť na lepšom ako ôsmom mieste. Trvám však na tom, že ak sa pozriete na moje tempo, mal som na viac, ako len na ôsme miesto,“ dodal 26-ročný pilot Ferrari.

Súvisiace články

Diskusia