logo F1online.sk

Mick Schumacher o pretekaní s Alonsom a Räikkönenom: Je to trochu vtipné

Mick Schumacher
© Haas Media
Milan Kubala
Milan Kubala25. 3. 2021

Kimi Räikkönen a Fernando Alonso patrili medzi úhlavných nepriateľov Michaela Schumachera v čase jeho najväčšej slávy. Dnes však budú pretekať proti jeho synovi Mickovi Schumacherovi, ktorý sa pri pomyslení na to dobre zabáva.

“Myslím si, že je to aj trochu vtipné, keď nad tým rozmýšľam,” usmieval sa Mick Schumacher pred svojou debutovou sezónou vo Formule 1. “Poukazuje to na to, že v tomto športe strávili už hodnú dobu, a boli úspešní, keďže sú stále tu.”

Mick je v padoku veľmi obľúbený a mnohí “starí harcovníci” mu ochotne radia. Pod svoje krídla si ho zobral Sebastian Vettel, no tipmi ho zásobuje aj taký Kimi Räikkönen. “Bude super sledovať, ako sa veci vyvinú na trati. Na testoch som popri nich ešte veľmi nejazdil, lebo na trati boli práve iní chlapci.”

“Jazdil som však s Kimim a z trate Kimiho celkom dobre poznám. Vždy je veľmi milý a je veľmi fajn sa s ním pozhovárať, odniesť si nejaké nové informácie či tipy. Teším sa teda na túto sezónu, bude to dobré,” nechal sa počuť minuloročný šampión série F2.

V Haase ho však čaká neľahký ročník. Tím už presmeroval vývoj na budúcu sezónu a plánuje nasadiť len jedno drobné vylepšenie pred pretekmi v Imole, a tak sa očakáva, že Schumacher s Mazepinom budú okupovať priečky na chvoste štartového poľa.

Relatívny výkon monopostu v porovnaní so súpermi by mal byť najlepší na začiatku sezóny, no je otázne, do akej miery to mladíci využijú. Mick Schumacher uznáva, že mu stále chýbajú skúsenosti s novým monopostom, čomu určite nepomohli problémy z predsezónnych testov.

“Som veľmi šťastný, že som tu, som šťastný, že zajtra začneme. Musíme si so sebou priniesť to, čo sme sa naučili na prvých testoch, a tento víkend to do maximálnej možnej miery využiť,” vysvetľuje Mick Schumacher. “Samozrejme, je to trochu smutné, že sme nemali k dispozícii toľko dní čo obyčajne, pretože ja milujem jazdenie, milujem pretekanie. Je mi trochu smutno, že ho nebolo dostatok.”

“V každom prípade si myslím, že sme spravili všetko, čo sa za ten krátky čas dalo stihnúť. Žiaľ, prišli sme o pol dňa, takže mne zostal len jeden deň na testy pred mojimi prvými pretekmi, čo nie je veľa. Spravíme však maximum pre to, aby sme túto výzvu zvládli,” vyslovil sa na záver.