logo F1online.skF1online.sk

Russell sa vrátil k víkendu v Bahrajne, ktorý absolvoval s Mercedesom

George Russell
© FOM
Slavomír Dzuričko
Slavomír Dzuričko22. 3. 2021

George Russell je označovaný za jedného z najtalentovanejších jazdcov súčasnosti. Jeho potenciál však zatiaľ ostáva skrytý v tíme Williams. Verejnosti však ukázal svoj talent aj v monoposte majstrovského Mercedesu, a to počas zastupovania Lewisa Hamiltona na Veľkej cene Sachíru 2020.

„Pre mňa bolo veľmi zaujímavé to, že som sa kvalifikoval na druhom mieste. Bola to moja najlepšia kvalifikácia vôbec, predtým to bolo dvanáste miesto. Bol som však sklamaný, že som nebol na pole position. To, že sa zrazu ocitnete na čele štartového roštu, ešte nezmení váš cieľ, váš pocit spokojnosti, že ste z techniky vyťažili absolútne maximum. Avšak, keď som odchádzal z toho víkendu, mal som niekoľko ťažkých dní. Hodil som to za seba a poučil sa z toho, povedal George Russell pre autosport.com.

Stále len 23-ročný George Russell si určite nemyslí, že sa pri svojej prvej skúsenosti s tímom Mercedes nič nenaučil. Práve naopak.

„Som veľmi vďačný Mercedesu a Williamsu, že mi dali túto príležitosť, a na konci dňa som musel tieto preteky považovať za víťazstvo, aj keď som nezískal trofej,“ vysvetlil mladý britský pilot.

„Takže začínam novú sezónu s oveľa väčšou sebadôverou. To je skvelé pre mňa, pre tím a pre všetkých okolo mňa. Takže áno, určite to bola dobrá príležitosť,“ uzavrel Russell.

Sme zvedaví, či George Russell dostane podobnú príležitosť aj v nadchádzajúcej sezóne. Napriek tomu, že Mercedes oficiálne ohlásil svoju dvojicu rezervných jazdcov, Stoffel Vandoorne a Nyck de Vries sa nebudú môcť zúčastniť každého podujatia v sezóne z dôvodu ich povinností v šampionáte Formuly E.

Súvisiace články

Diskusia