logo F1online.skF1online.sk

Vettel nechce hodnotiť rozdiely medzi motormi, vraj z rešpektu voči konkurencii

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala13. 3. 2021

Mercedes je vo svete Formuly 1 vnímaný ako líder vo vývoji pohonných jednotiek. Na úplne opačnom konci rebríčka výkonnosti motora bolo vlani Ferrari, z ktorého Sebastian Vettel práve presedlal na Mercedes. To je vhodná príležitosť na ich porovnanie, no na otázku, či môže zhodnotiť rozdiely, odpovedal zamietavo. Hovorí, že z rešpektu voči iným výrobcom.

Sebastian Vettel počas svojej kariéry jazdil s motormi BMW, Renault a Ferrari, k tejto trojici sa tento rok pridáva Mercedes. Vettel už pred sezónou neskrýval nadšenie z toho, že si vyskúša novú techniku, no priamo porovnávať nechcel.

“Samozrejme, že je iná, ale nebudem ich porovnávať, už len z rešpektu voči iným výrobcom,” zareagoval Sebastian Vettel na margo rozdielov medzi Mercedesom a Ferrari. “Toto som v minulosti nikdy nerobil a nezačnem s tým teraz.”

Nemec má za sebou ťažkú sezónu, za čo môže na jednej strane krívajúca pohonná jednotka z Maranella, ktorá po vlaňajšom skrížení zbraní s FIA stratila svoju silu, no na druhej i nepredvídateľnosť minuloročného Ferrari, ktoré Vettela nechcelo poslúchať a ten robil jedny hodiny za druhými.

Aj v tejto téme bol Vettel zdržanlivý a svojho predchádzajúceho zamestnávateľa kritizovať nechcel. Na margo nového monopostu skonštatoval, že podľa neho s ním nebude mať podobné problémy ako vlani. “Opäť, nebudem zverejňovať príliš veľa detailov. Budeme mať však auto, ktoré máme teraz pod sebou a musíme sa mu prispôsobiť, takže toto nebude problém. Ja som si istý, že je v poriadku.”

“Pracujeme veľmi tvrdo na tom, aby sme zabezpečili, že budeme mať rýchle auto. Bude to dlhý rok, náročný rok, musíme rozdeliť zdroje medzi túto a budúcu sezónu. Čaká nás veľa výziev, ale tá najdôležitejšia je, aby sme mali dobré testy,” uvedomuje si muž v zelenom.

To sa Aston Martinu zatiaľ veľmi nedarí. V piatok mal technické problémy a v sobotu si tiež nevydýchol. Vettel kvôli nim strávil takmer celé dopoludnie v garáži, zatiaľ čo mechanici menili prevodovku.

“Posledných 24 hodín bolo veľmi rušných pre mňa, pre celú garáž a celý tím. Žiaľ, nemali sme veľmi produktívne ráno, objavil sa problém s prevodovkou, nuž sme ju museli vymeniť a stratili kvôli tomu čas,” hovorí Vettel. “Nezajazdili sme veľa kôl. Dnes ráno teda nebolo z pohľadu času na trati veľmi dobré. Zato včerajšok bol zaujímavý. Z auta mám veľmi sľubný pocit, no ešte si musím na veľa vecí zvyknúť.”

“Myslím si, že sme všetci chceli odjazdiť viac kôl, ale s tým už nič nenarobíme. Dúfam, že budeme mať dobré popoludnie a dobrý deň, silnú nedeľu, počas ktorej dobehneme, čo sme zameškali,” dodal.

Súvisiace články

Diskusia