logo F1online.sk

Schumacher: V aute sa cítim ako doma

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala12. 3. 2021

Mick Schumacher sa v Haase veľmi rýchlo zabýval. Už po piatkových jazdách konštatoval, že sa v aute cítil veľmi dobre, hoci musel kvôli technickým problémom veľkú časť jázd vynechať.

Schumacherovi vystavila stopku hydraulika, kvôli ktorej musel Haas už dopoludnia vymeniť celú prevodovku. A tak Nemec odjazdil len 15 kôl a obsadil predposledné miesto pred ďalším piatkovým smoliarom Valtterim Bottasom.

Syn sedemnásobného majstra sveta má za sebou svoju premiéru v monoposte Haas VF-21, keďže vo štvrtok sa doň v rámci filmovacích jázd dostal len Nikita Mazepin. Podobne to teda dopadlo aj dnes, keďže Rus odjazdil o 55 kôl viac ako jeho kolega.

“Bolo to skvelé, samozrejme, bol by som rád, ak by tých kôl bolo viac, bolo by super dobehnúť tie kolá, o ktoré sme prišli kvôli problémom s prevodovkou, a kvôli ktorým sme istý čas len sedeli v garáži,” uviedol Mick Schumacher. “Našťastie sme sa dostali na trať ku koncu aspoň na pár kôl.”

“Podmienky nie sú zrovna skvelé, akurát tu zúri piesočná búrka. Nie je to nič na oslavu, ale stále to bol cenný čas strávený v aute. Cítil som sa veľmi pohodlne, v sedadle mám dobrý pocit, z auta takisto. Cítim sa ako doma,” usmieval sa minuloročný šampión Formuly 2.

A hoci dnes odjazdil len 15 kôl, aj za ten čas sa toho Schumacher stihol dosť naučiť. “Každé kolo v aute je skvelé, učím sa od prvého kola až po posledné. Beriem ich, je to lepšie než nič. Rád sedím v aute, rád na to tlačím a skúšam rôzne veci.”

“Je tu veľmi veterno, čo pridáva na nepredvídateľnosti. V každej zákrute je to iné a na to si treba zvyknúť. Na dnešné autá v F1 má vietor výrazný vplyv, takže aj menší poryv ho dokáže poriadne rozhodiť. Preto sme videli toľko šmykov a chýb. Bude zaujímavé to sledovať zajtra. Dúfam, že to bude lepšie ako dnes,” uzavrel.