logo F1online.skF1online.sk

Haas VF21: S týmto autom absolvujú premiéru Schumacher s Mazepinom

Haas VF-21
© Haas
Ladislav Király
Ladislav Király4. 3. 2021

Tím Haas F1 vo štvrtok predstavil nový monopost pre rok 2021, v ktorom čaká formulová premiéra dvoch zaujímavých mladíkov: Micka Schumachera a Nikitu Mazepina. Syn sedemnásobného majstra sveta je úradujúcim šampiónom Formuly 2, Mazepin skončil v tejto sérii piaty.

Novým hlavným partnerom zoskupenia sa stala ruská spoločnosť Uralkali, ktorej šéfuje Mazepinov otec Dmitrij. Prejavilo sa to aj na lakovaní auta a dočkali sme sa zaujímavého paradoxu; americká stajňa je “oblečená” v ruských farbách.

“Som veľmi rád, že ako titulného partnera tímu Haas F1 môžem privítať spoločnosť Uralkali,” uviedol majiteľ zoskupenia Gene Haas. “Tešíme sa na to, že počas sezóny budeme reprezentovať ich značku. Čaká nás vzrušujúce obdobie: prišiel partner Uralkali a jazdiť za nás budú Nikita Mazepin a Mick Schumacher. Je to kompletná zmena, ale verím, že sa vrátime do hry a získame nejaké body.”

“Za nami sú náročné sezóny a aj teraz už vecí vnímame hlavne s ohľadom na budúcnosť, teda na rok 2022 a príchod nových pravidiel,” skonštatoval Haas, ktorého tím v priebehu tohto ročníka vôbec neplánuje vyvíjať.

“Rád potvrdím vyjadrenia pána Haasa; sme radi, že v tejto sezóne a v ďalšom období bude našim partnerom Uralkali,” povedal šéf tímu Günther Steiner. “Z pohľadu jazdcov nás čaká rok učenia, z technického pohľadu sa pozeráme len do budúcnosti. Netajíme, že VF-21 nebudeme vyvíjať a celú našu energiu orientujeme na auto pre rok 2022. Veríme, že potom to všetko bude vyrovnanejšie.”

“Vieme, čo približne môžeme v tomto roku z hľadiska súťaže a konkurencie očakávať. Musíme sa postarať aspoň o to, že ak sa naskytnú príležitosti, dokážeme ich využiť,” dodal Steiner.

Prvé fotografie:

Haas
Haas
Haas
Haas
Haas

Súvisiace články

Diskusia