logo F1online.sk

Hamilton o zmluve: Už nemusím plánovať tak ďaleko dopredu. Dosiahol som, čo som chcel

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala2. 3. 2021

Prečo Lewis Hamilton nepodpísal dlhšiu ako len jednoročnú zmluvu? Je to tým, že si Mercedes chcel nechať voľné ruky pre rok 2022? Podľa slov Lewisa Hamiltona išlo skôr o to, že už nepotrebuje plánovať tak ďaleko do budúcnosti.

Toto Wolff nezvyčajne krátku zmluvu pre sedemnásobného majstra sveta vysvetľoval nedostatkom času. Vraj kvôli prieťahom v rokovaniach si obe strany povedali, že zatiaľ podpíšu jednoročný kontrakt a na ďalších sezónach sa už dohodnú neskôr.

Lewis Hamilton teraz tvrdí, že jemu to takto vlastne vyhovuje, keďže si už splnil takmer všetko, čo chcel, veď má na konte sedem majstrovských titulov a ôsmy je na ceste.

“V prvom rade chcem povedať, že som v dobre pozícii,” vysvetľoval na predstavení nového auta Mercedesu Lewis Hamilton. “Dosiahol som väčšinu toho, čo som chcel v tomto čase dosiahnuť. Nemám teda nejakú veľkú potrebu plánovať veci tak ďaleko do budúcnosti.”

Nuž a svoju úlohu zohrala aj čiastočná neistota ohľadom toho, čo sa v budúcnosti udeje. “Myslím si, že teraz žijeme v dosť zvláštnom období, tak som chcel len jeden rok. Potom sa môžeme porozprávať, či ich bude viac a budeme ich pridávať, ak to bude treba.”

Rodák z britského Stevenage chce plynule nadviazať na predchádzajúcu sezónu aj po stránke jeho aktivistickej činnosti, nielen skvelými výkonmi na trati. “Hlavnou prioritou pre rok 2021 je, rovnako ako v minulosti, vyhrať majstrovský titul. Vlani sa veľa diskutovalo o rovnosti a inklúzii, a ja si myslím, že sa to intenzívne rozoberalo. Tento rok bude o tom zatlačiť na diverzitu a zabezpečiť, že sa veci začnú hýbať.”

“To je moja primárna motivácia. Samozrejme, my sme stvorení na to, aby sme vyhrávali a na tom pracujú všetci títo chlapci a všetky dievčatá, takže to je aj môj cieľ. Doviezť im víťazstvo,” vyhlásil Hamilton.