logo F1online.skF1online.sk

Binotto: Ľudia mi gratulovali k tomu, že som vybral Sainza

Carlos Sainz, Charles Leclerc, Mattia Binotto
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala1. 3. 2021

Mattia Binotto v polovici mája Sebastianovi Vettelovi oznámil nepríjemnú správu; vo Ferrari po sezóne skončí. Nasledovalo bleskové potvrdenie Carlosa Sainza, čo vyvolalo rozpačité reakcie. Binotto je však so svojím rozhodnutím spokojný, na konci sezóny ho vraj zaň ľudia tľapkali po pleci.

Nuž a po sezóne, akú mal Sebastian Vettel, sa možno ani niet čomu čudovať. Na druhej strane však už zrejme nikdy nezistíme, do akej miery si Vettel mohol za slabý ročník sám a do akej mu ju pomohol zbabrať taliansky tím.

Teraz začíname odznova a vo Formule 1 vládne idylka: Ferrari je spokojné, Sainz sa raduje a Vettel vyzerá byť takisto šťastný. Mattia Binotto neskrýva úsmev: “Vlani na konci sezóny mi mnohí ľudia gratulovali k tomu, ako som rozhodol,” uviedol pre Mundo Deportivo. “Som veľmi spokojný s výberom Carlosa. On je ten pravý jazdec pre Ferrari a tiež ako Charlesov kolega.”

Toto rozhodnutie bolo založené na tvrdých dátach, pokračoval šéf Maranella: “Predtým, ako sme s Carlosom podpísali zmluvu, sme dôkladne analyzovali predchádzajúce sezóny, aké robil pokroky, čo hovoril médiám, ako vo Formule 1 začal a ako sa posúval. Vedeli sme, že je to veľmi dobrý pilot a v pretekoch veľmi konzistentný. Nuž a hľadiac na Pohár konštruktérov sme potrebovali výborného tímového kolegu k Charlesovi Leclercovi.”

Sainz to nebude mať jednoduché — ostatne ako aj niekoľko ďalších jazdcov oťukávajúcich sa v nových tímoch. Predsezónne testy sú totižto skrátené na minimum a potrvajú len tri dni. Každému pilotovi sa ujde polovica.

“Je pravda, že mať na prípravu len tri dni je veľmi málo. Už teraz vieme, že to bude pre Carlosa výzva,” prikyvuje Binotto. “Avšak, Carlos je tu už dobre zabývaný a jeho spätná väzba pre inžinierov je dobrá rovnako, ako vždy bola jeho rýchlosť na trati a rozvoj.”

“Toto všetko chce čas. Nečakám, že na začiatku sezóny bude stopercentne ako doma, ale každý deň bude dôležitý. Veríme, že na začiatok sezóny bude pripravený — ak nie na 100 percent, tak veľmi blízko tomu. Nie je to žiaden nováčik, je to profesionál a situáciu zvláda veľmi dobre,” zhodnotil.

Súvisiace články

Diskusia