logo F1online.skF1online.sk

Pérez očakáva, že mu sezóna v Red Bulle otvorí dvere aj inde

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 3. 2021

Sergio Pérez sa s Red Bullom dohodol zatiaľ len na jednoročnej zmluve. Čo bude po nej, Mexičan momentálne netuší, no o svoju budúcnosť sa nebojí. Myslí si, že vďaka pôsobeniu v top tíme sa mu konečne otvoria dvere do iných stajní.

Mexický pretekár od roku 2014 pôsobil vo Force Indii a neskôr Racing Pointe, keď v sezóne 2013 McLaren veľmi nepresvedčil. Odvtedy si len márne hľadal miesto v top tíme, hoci sa považoval za dobrého pretekára. Teraz to bude môcť popri Maxovi Verstappenovi aj dokázať.

“Ja toto vnímam ako príležitosť ukázať môj potenciál, keď už budem mať top auto a top tím,” hovorí Sergio Pérez zdôrazňujúc, že teraz si už ľahšie nájde miesto v iných kvalitných tímoch. “Vnímam to ako príležitosť, ktorá mi určite otvorí mnohé dvere. Uvidíme, čo sa stane potom.”

“Ja sa len budem musieť uistiť, že robím presne to isté ako v minulosti, podávam maximálny výkon, z každej príležitosti vyťažím maximum a budem sa baviť,” pokračoval víťaz minuloročných pretekov v Sachíre.

Sergio Pérez podpísal svoj nový kontrakt dosť neskoro, veď Red Bull zvažoval za a proti až od polovice decembra. Nasledovala dôležitá zima, v rámci ktorej sa Pérez musel čo najrýchlejšie spoznať s novým tímom.

“Bolo to veľmi hektické,” prezradil Sergio Pérez. “Keď sme vybavili tú zmluvu, tak už bol koniec roka, no zas motivácia bola extrémne vysoká. Ja som v postate ani nemal prázdniny.”

“Naplno som sa vložil do mojej fyzickej prípravy, chcem byť čo najlepšie pripravený. Pracoval som s inžiniermi v továrni, všetko sme prebrali odpredu odzadu, zaoberali sme sa dôležitými vecami a pokúsili sa dostať do toho už pred testami v Bahrajne.”

“Je to nová výzva. Stretávam tu nových ľudí, spoznávam nový štýl práce a nové techniky. Keď meníte tímy a zrazu robíte veci inak, tak musíte mať otvorenú myseľ. Toto je pre mňa ako jazdca obrovská príležitosť rásť po všetkých smeroch,” zakončil Mexičan.

Súvisiace články

Diskusia