logo F1online.skF1online.sk

Čo Red Bull skrýva? Podľa Marka vôbec nič…

Red Bull RB16B
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala28. 2. 2021

Každý tím si pred sezónou dáva pozor na to, čo verejnosti ukáže, no tohtoročné tajnostkárstvo Red Bullu je z úplne inej kategórie. Hoci od predstavenia nového auta uplynul už takmer týždeň, stále sme nevideli jeden poriadny záber nového RB16B, hoci podľa Helmuta Marka jeho tím nemá čo skrývať.

Už v utorok Red Bull prekvapil svojím predstavením, ktoré v podstate ani nebolo. Na pravé poludnie červení býci zverejnili dovedna dva rendre nového monopostu, zatiaľ čo sa preháňali po okruhu v Silverstone s autom z roku 2019.

Očakávali sme, že sa nejakých záberov dočkáme aspoň v stredu, keď mal Red Bull naplánovaný filmovací deň. Prerátali sme sa. Zo 76 fotiek, ktoré Red Bull zverejnil vo svojej media zóne, ani jedna jediná nezachytávala monopost RB16B, na všetkých bol prinajlepšom Red Bull RB15.

Je prirodzené, že sa Red Bull snaží pred konkurenciou skryť, veď aj McLaren zo svojho filmovacieho dňa zverejňoval len fotografie, na ktorých nebolo vidieť difúzor či deflektory, a ak už bolo, tak ich — zrejme v skicári — dôkladne začiernil ako na tejto fotografii:

Twitter/McLaren

Skrýva Red Bull nejakú vychytávku? Helmut Marko sa po takejto otázke pre F1-insider.com len zasmial: “Mali sme málo času na nejaký fotoshooting. Jazdenie bolo dôležitejšie ako robiť fotky,” hovorí športový poradca Red Bullu, ktorého vysvetlenie nadvihne nejedno obočie. “Na našom aute nemáme nič záhadné, nemáme na ňom šesť kôl a ani turbínu vzadu.”

Vzápätí pokračoval: “Toto auto vzniklo priamym vývojom minuloročného. Naším cieľom je bojovať o víťazstvá od samého začiatku. Na prvých testoch v Bahrajne budeme jazdiť s tými súčiastkami, ktoré použijeme aj na prvých pretekoch sezóny.”

Dovtedy budeme len tápať, čo si Red Bull na tento rok prichystal. Nuž a či to bude na Mercedes stačiť, na to si počkáme až do prvej kvalifikácie a úvodných pretekov. “Vieme, že sa tímy počas testov hrajú s množstvom paliva a nastaveniami motora. Skutočný potenciál preto uvidíme až na prvých pretekoch,” zhrnul Marko.

Súvisiace články

Diskusia