logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Už chápem, prečo sa tomuto autu nevie každý prispôsobiť

Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala27. 2. 2021

V monopostoch Red Bullu sa v posledných sezónach popálili Pierre Gasly aj Alex Albon. Na rozdiel od Maxa Verstappena totižto nedokázali autá s označeniami RB15 a RB16 dostať pod kontrolu. Sergio Pérez po prvej skúsenosti s vylepšeným RB16B tvrdí, že už začína rozumieť dôvodom.

Sergio Pérez sa v utorok rozohrieval v monoposte RB15 z roku 2019, aby v stredu s tímom využil filmovací deň a sadol si už do nového RB16B. A hoci nešlo o ostré jazdy, Pérez vraj už vie porovnať svoje nové auto s tými, ktoré mal v Racing Pointe.

“Je do veľkej miery iné, už teraz vnímam tie odlišnosti,” komentoval jazdy v Silverstone Sergio Pérez. “Cítite, že má veľmi silnú prednú časť a tak podobne, to si všimnete hneď potom, čo naskočíte do auta a simulátora. Celkom rýchlo to odhalíte.”

“Už vidím, prečo sa nie každému pilotovi darí adaptovať sa na toto auto. Už som si to všimol. Koľko budem ja potrebovať času? Presne viem, ako nastaviť auto a kde vydolovať tie posledné desatinky sekundy,” plynule pokračoval. “To prichádza s tým, ako naberáte v aute skúsenosti, učíte sa, ako z neho dostať maximum. Toto všetko príde, keď to auto dokonale pochopím. Dúfam, že mi to nebude trvať príliš dlho.”

Po dvoch sezónach v závese za Mercedesom sa Red Bull opäť chce vystrčiť a strieborným šípom v súboji o majstrovský titul pohroziť. Pérez, prirodzene, nechcel po filmovacom dni nič predčasne predpovedať, no ucítil, že nový Red Bull má veľký potenciál.

“Je to len filmovací deň, takže ide o to, aby ste sa pokúsili v aute nájsť si ten komfort,” pripomenul Pérez. “Už však vidím, aký má toto auto potenciál, vnímam aj tie rozdiely. Jazdil som však na demo pneumatikách, takže nechcem robiť nejaké závery. Ale vidím, že v tomto aute je veľký potenciál.”

Súvisiace články

Diskusia