logo F1online.sk

Poznáme najväčšieho vyzývateľa Mercedesu: Red Bull predstavil RB16B

Red Bull RB16B
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala23. 2. 2021

Red Bull poňal predstavenie nového monopostu svojsky. Na rozdiel od ostatných tímov, ktoré už svoje autá predstavili, ohľadom svojho veľkého dňa podal pomerne málo informácií. A tak sme už od rána čakali, kedy spoznáme nový RB16B. A v utorok napoludnie sme sa konečne dočkali.

Krátko pred 12:00 vysvitlo, že Red Bull si pre dnešný deň rezervoval okruh v Silverstone, na ktorom sa mal preháňať Sergio Pérez. Na sociálnych sieťach dokonca začala kolovať fotografia, na ktorej mal byť monopost RB16B a ktorá mala mať práve dnešný dátum.

Red Bull však už na sociálnych sieťach naznačil, že bude pokračovať v tradícii a opäť nasadí špeciálne zimné lakovanie. A všetko tomu nasvedčuje. Ukázalo sa totiž, že Sergio Pérez jazdil v dva roky starom monoposte RB15, a presne ten bol aj na fotografii.

Nový RB16B sa dostane na trať až v stredu v rámci filmovacieho dňa, zrejme v spomínanom špeciálnom farebnom prevedení.

Červení býci sa tento rok pokúsia zaútočiť na Pohár jazdcov najmä vďaka Maxovi Verstappenovi, ktorému by mal robiť Sergio Pérez — po sklamaní z výkonov Alexa Albona — oveľa zdatnejšieho sekundanta ako rodák z Londýnu. Budú mať však techniku na to, aby splnili sny sebe a fanúšikom rakúskeho tímu?

Nuž sa pozrime na monopost RB16B na videu a fotografiách, ktoré zverejnil samotný tím a s ktorým budú jazdiť Verstappen s Pérezom:

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool