logo F1online.sk

Albers: Hamilton neodíde, veľmi rýchlo by sa ocitol v čiernej diere

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala16. 2. 2021

Koľko sezón má ešte Lewis Hamilton pred sebou? Alebo je toto jeho posledná? Christijan Albers, bývalý pretekár Formuly 1, si to nemyslí. Očakáva, že Hamilton v športe ešte nejaký ten čas pobudne, hoci možno v inom tíme. Určite si však nenechá vziať mikrofón, ktorý mu Formula 1 nastavila, aby mohol šíriť svoju osvetu.

“Vidím to tak, že prestúpi do iného tímu, v ktorom bude môcť zarobiť viac,” hovorí o svojej predstave Hamiltonovej budúcnosti niekdajší pretekár Minardi, Midlandu a Spykeru Christijan Albers v podcaste De Telegraafu. “Počas tejto sezóny sa určite začne porozhliadať.”

Dôvod, prečo Hamilton neodíde, je podľa 41-ročného Holanďana jasný. “On je dosť otvorený pilot, a to je aj dôvod, prečo bude chcieť zostať vo Formule 1 — pretože tu sa môže deliť o svoje názory.”

“Je to vidieť na všetkom. Často sa zdržuje v Amerike, aby sa stretával s hviezdami. Chce si udržať tento životný štýl, takže určite vo Formule 1 zostane. Ak by tento šport opustil, myslím si, že by sa veľmi rýchlo ocitol v čiernej diere,” predpovedá rýchly úpadok záujmu o Hamiltona Albers.

V prospech odchodu Lewisa Hamiltona zas hovorí fakt, že tento rok by mohol prekonať i posledný veľký rekord Michaela Schumachera v počte titulov. Jeden by povedal, že Brit si už istotne aspoň po športovej stránke splnil všetko, čo si mohol priať.

“Lewis teraz neskončí, stále je vo svojom živle,” oponuje Albers. “Niekedy hovorí, že by chcel odísť, ale on si tento šport užíva. Naozaj sa mu páči celá tá šou, chce sa dostať vyššie. Podľa mňa preto neskončí, ani budúci rok. V tomto svete sa cíti ako doma a tu je v kontakte s najväčšími svetovými umelcami.”