logo F1online.sk

Anthony Hamilton o synovej zmluve: Uvedomil si, že chce robiť aj iné veci

Anthony a Lewis Hamiltonovci
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala14. 2. 2021

Horúcou témou sezóny 2021 bude budúcnosť Lewisa Hamiltona, či podpíše aj ďalšiu zmluvu s Mercedesom, alebo Formulu 1 opustí. Po slovách Anthonyho Hamiltona, Lewisovho otca, totiž ukončenie Britovej pretekárskej kariéry nevyzerá vôbec nereálne.

Lewis Hamilton a Mercedes toho spolu dosiahli neuveriteľne veľa a prekonanie rekordu v počte titulov je na dosah ruky. Vo vyhláseniach Tota Wolffa či Lewisa Hamiltona z uplynulého týždňa však tento moment chýbal. Takmer výlučne sa hovorilo o starej známej diverzite.

Jeden musí nadobudnúť pocit, že pretekanie už nie je pre Hamiltona na prvom mieste. A Anthony Hamilton to vníma podobne.

“Ich spoločný vzťah už trvá poriadne dlho. Myslím si, že lojálnosť je v dnešnom svete dosť dôležitá, preto som rád, že budú spolu pokračovať aj ďalší rok,” hovorí pre talksport.com.

V súvislosti s tým, prečo Hamilton podpísal len ročný kontrakt, pokračoval: “Nemyslím si, že by jeho cieľom bolo prekonanie rekordu… skôr si uvedomil, že už starne a v živote chce robiť aj iné veci. Život nie je len o pretekaní, ale nateraz je spokojný s tým, že bude pretekať ďalší rok,” načrtol Lewisove rozpoloženie.

Sedemnásobný majster sveta zrejme teraz ochutnáva viac z toho, čo bude môcť robiť, keď z Formuly 1 odíde. Na sociálnych sieťach sa odmlčal, povinnosti v súvislosti s pretekaním zatiaľ nemá, a tak môže oddychovať a trénovať.

“Ahojte, ospravedlňujem sa vám, že som tu istý čas nebol. Koncentroval som sa a pripravoval sa na nasledujúcu sezónu. Mám šťastie, že som si mohol dopriať tento čas, aby som sa poobhliadol za seba a pripravil sa,” začal v príspevku, ktorý zazdieľal na sociálnych sieťach.

“Som pozitívne naladený a teším sa na sezónu pred nami. Avšak, chcem vám všetkým povedať, že na vás myslím a dúfam, že sa máte dobre. Tak veľa z vás mi chýba, neviem sa dočkať toho, kedy vás zas uvidím, ak nie osobne, tak aspoň online. Jedna vec je ale istá: tento rok budem pre vás pretekať do posledného dychu!” doplnil.

Lewis Hamilton pomôže odhaliť nový monopost Mercedesu 2. marca.

Predstavenia monopostov

  • 15. február: McLaren (Woking)
  • 19. február: AlphaTauri (Online)
  • 22. február: Alfa Romeo (Varšava)
  • 26. február: Ferrari – tím (Online)
  • 2. marec: Mercedes (Online)
  • 5. marec: Williams (Online)
  • 10. marec: Ferrari – auto (Online)