logo F1online.sk

Barrichello odporúča Sainzovi meditáciu, aby zvládol prestup do Ferrari

Carlos Sainz
© Carlos Sainz/Twitter
Milan Kubala
Milan Kubala12. 6. 2020

Carlosa Sainza čaká veľká zmena. Čím bude jeho prestup do Ferrari bližšie, tým bude podľa Rubensa Barrichella náročnejšie zvládnuť ho aj po psychickej stránke. Skúsený Brazílčan vie, o čom hovorí, a Sainzovi odporúča začať s meditáciou.

Pre ešte len 25-ročného pretekára z Madridu je prestup do Ferrari životnou udalosťou, preto si musí dávať pozor. “Po mentálnej aj psychickej stránky je pripravený, ale musí mať pod kontrolou svoju úzkosť,” odkázal Rubens Barrichello, ktorého slová priniesol Autosport.

Barrichello zažil veľmi podobnú situáciu, keď v roku 1999 ako 27-ročný padol do oka Jeanovi Todtovi z Ferrari. Napokon sa stal kolegom Michaela Schumachera, vtedy dvojnásobného majstra sveta. “Zo štartu bude mať aj úzkostné stavy. Odporučil by som mu venovať sa veciam, ktoré mu pomôžu ovládnuť jeho myseľ.”

“Pre mňa bola kľúčom k úspechu meditácia, aby som úzkosť držal na minime,” zaspomínal si na svoje čakanie na prestup Barrichello. “Toto by som mu navrhol. Keď pracujete na svojej budúcnosti, tak pociťujete úzkosť.” Barrichello následne zopakoval, že v jeho prípade sa osvedčila práve spomínaná meditácia, ktorá jeho myšlienky udržala v prítomnosti.

Carlosa Sainza, rovnako ako Sebastiana Vettela, nečaká príjemný ročník, myslí si Barrichello. Celú sezónu budú totiž pôsobiť v tíme, ktorý bude pred nimi veľa vecí skrývať, len aby sa nedostali žiadne tajomstvá inžinierov do rúk súperom.

“Príde mi šialené, že už o tomto čase oznamujú svoje plány do budúcnosti, keď im ešte zostáva celý rok,” začudoval sa Barrichello. “Z pohľadu udržiavania si nastavenia mysle je to trochu ťažké. Tvrdo na vás vplýva, keď ste niekde a cítite, že tam už nepatríte.”

“No keďže to bolo trochu hluché obdobie, pre divákov bolo fantastické, že ich zamestnala táto zmena. Nakoniec sa všetko utrasie a bude to fungovať,” dodáva. “Len mi to príde vtipné, pretože Formula 1 zvykne ako prvá oznámiť správy, ktoré ešte nie ste pripravení počuť. Dúfam, že ročník 2021 bude pre všetkých dobrý.”