logo F1online.sk

Schumachera mám rád, ale Hülkenberg je lepšou voľbou, myslí si Barrichello

Nico Hülkenberg
© Twitter/Haas
Tomáš Masár
Tomáš Masár21. 11. 2022

Pred pár dňami sa potvrdilo to, o čom sa už dlhšie špekulovalo. Micka Schumachera, ktorý strávil v najvyššej motoristickej súťaži dovedna dve sezóny, obe vo farbách Haasu, nahradí od budúceho roka jeho skúsenejší krajan Nico Hülkenberg. Podľa bývalého pretekára Formuly 1 Rubensa Barrichella je Hülkenberg bezpochyby tou správnou voľbou. Zároveň však verí, že Schumacherovi, ktorý má najlepšie pretekárske roky stále pred sebou, sa ešte šanca naskytne.

Tridsaťpäťročný Nemec síce v uplynulých troch ročníkoch pôsobil len ako rezervný jazdec, keď občas zaskakoval za toho či onoho pretekára, ale disponuje omnoho väčšími skúsenosťami než syn sedemnásobného majstra sveta.

„Pravdupovediac, Hulk je podľa mňa naozaj dobrý jazdec,“ uviedol Rubens Barrichello pre Sky Sports. „Zapôsobil na mňa viac než ktokoľvek iný, nielen z čias, keď sme boli spolu vo Williamse. Na poslednú chvíľu ho zavolali do Silverstone [kde v roku 2020 zaskakoval za Sergia Péreza, pozn. red.] a keď nejazdíte vo Formule 1, napriek tomu, že chodíte do posilňovne a udržiavate sa v kondícii, tak to nie je ľahké.“

„Teraz mám na mysli [nové] autá, preťaženia a podobne. Je to náročné. On naskočil do auta a bol extrémne rýchly. Takže, aj keď mám Micka rád a naozaj dúfam, že ešte dostane šancu v konkurencieschopnom aute, Hulk je pilot, ktorý si zaslúži byť späť. On je stále mladý a ak sa bude snažiť, tak si myslím, že to zvládne,“ poznamenal víťaz jedenástich veľkých cien.

Podobne ako Barrichello, aj ďalší bývalý pretekár Formuly 1 Jolyon Palmer sa stotožňuje s rozhodnutím Haasu uprednostniť Hülkenberga pred Schumacherom. „Hovoril som s Nicom v lete, a povedal mi: ´Myslím si, že som v F1 už skončil, nemám žiadne ponuky, nemyslím si, že sa vrátim na štartový rošt.´ Zrazu sa mu naskytla táto príležitosť a môžete vidieť, prečo Haas potrebuje alebo chce skúsených pretekárov. Ukázal už, čo dokáže.“

„Možno je to voči Mickovi trochu drsné, ale myslím si, že Hülkenberg je na novú výzvu pripravený. Pokiaľ bude po návrate motivovaný, bude predvádzať vyrovnané výkony a bude hladný po tom, aby s tímom napredoval, tak si myslím, že v tom prípade bude Hülkenberg pravdepodobne lepšou voľbou,“ dodal Palmer.  

Súvisiace články