logo F1online.sk

Codemasters predajú hru F1 spoločnosti EA Sports za 1,2 miliardy

Hra F1 Codemasters
© Twitter/Formula 1 Game
Jakub Vaverka
Jakub Vaverka9. 2. 2021

Vývojár videohry Formula 1, herné štúdio Codemasters, je pripravené predať práva na simulátor akcie F1 koncernu Electronic Arts. Akcionári o tejto informácii rozhodli počas minulého týždňa.

Codemasters, ktorí sú okrem série hier Formuly 1 zodpovední i za tituly ako DiRT Rally či GRID, vytvárali hru F1 od roku 2009. Po správach, že firmu prevezme 2K Sports, ktorú vlastní Take Two, sa do hry zapojil EA Sports, ktorý konkurenciu predbehol a dospel k dohode s herným výrobcom z Veľkej Británie.

EA vytvára niekoľko uznávaných videohier, medzi ktoré radíme FIFA, NHL či Madden NFL, rovnako tak ikonické Need for Speed. Počas stretnutia akcionárov Codemasters počas minulého týždňa, dospeli kompetentní k rozhodnutiu uzavrieť s Electronic Arts dohodu, o ktorej sa hovorilo od decembra.

Akcionári sa zhodli v pomere 63 ku 13, pričom celý obchod by mal byť uzavretý v najbližších týždňoch. Hra F1 2021 tak vyjde už pod záštitou EA Sports a podľa dostupných informácií počas tohto leta. Avšak, nový majiteľ do jej vývoja už nestihne nijako dramaticky zasiahnuť.

F1 je populárna značka aj vo svete gamingu, pretože pretekárske hry sa tešia predovšetkým v uplynulom období veľkému boomu vo svete ešportov. „Veríme, že toto je jedinečná príležitosť pre to, aby Codemasters a Electronic Arts spojili sily a vyrábali nové, inovatívne hry pre fanúšikov,“ povedal Andrew Wilson, výkonný riaditeľ Electronic Arts. „Náš priemysel rastie, pretekárske odvetvie rastie a spoločne budeme v pozícii viesť novú éru v rámci zábavy z pretekania,“ zakončil.