logo F1online.sk

V F1 2020 nájdeme aj hodnotenia jazdcov, poznáme prvých šiestich

Hra F1 2020
© Twitter/Codemasters
Milan Kubala
Milan Kubala11. 6. 2020

Ročník 2020 hry F1 z dielne Codemasters prekvapí zaujímavou novinkou. Podobne ako sú na konzolových hrách hodnotení futbalisti či hokejisti, tak budú v najnovšom pokračovaní série zmerané aj schopnosti pilotov Formuly 1.

Dôvodom zavedenia číselného hodnotenia jazdcov je nový kariérny režim, v ktorom bude hráčom umožnené založiť si a spravovať vlastný tím vrátane angažovania jazdeckej dvojice. K dispozícii budú aj fiktívni pretekári, no tí budú vo všeobecnosti menej kvalitní ako ich kolegovia z reálneho sveta.

Oficiálna stránka Formuly 1 dnes zverejnila hodnotenia prvých šiestich pretekárov z tímov Red Bull, Alpha Tauri a Racing Point. Suverénne najlepším skóre sa spomedzi tejto šestice môže pochváliť Max Verstappen s konečným ratingom 90, najmenej dostal Lance Stroll. Skóre nie je nemenné, hlavne piloti Formuly 2 sa budú postupom času vyvíjať, a tí z Formuly 1 dokonca aj odchádzať do dôchodku.

F1.com
F1.com
F1.com

Vďaka novému systému hodnotenia tvorcovia sľubujú reálnejšie prestupy, než aké sme videli minulý rok. “Je samozrejmé, že v počiatočnej fáze kariéry tím Formuly 1 nepôjde aktívne loviť jazdcov z Formuly 2. Aspoň pokiaľ sa do toho nezamiešate vy a nepokúsite sa niektorému tímu jazdca ukradnúť,” približuje hernú mechaniku Lee Mather, riaditeľ vývoja. “Ak teda vezmem jazdca niektorému z top tímov, on začne hľadať nejakú náhradu. Nuž a ak ostatné tímy nebudú ochotné sa svojho jazdca vzdať, tak až potom si to namieri na trh Formuly 2.”

Zaobstarať si pre svoj tím pilota podľa ľubovôle však nebude jednoduché. “Trh s jazdcami bude veľmi živý a dôvody prestupov sú veľmi jasne špecifikované, nie ako v prípade niektorých šialených výmien, ktoré sme videli v roku 2019, keď sme prestupy jazdcov predstavili.”

“Uvidíte veľa dôvodov, prečo by sa pilot mal rozhodnúť niekam prestúpiť. K dispozícii budú aj štatistiky záujmu iných tímov či dôvody, prečo do tej či onej stajne pilot môže alebo nemôže prestúpiť. Nebude to len o tom, či si ho môžu dovoliť, ale v prvom rade o atraktivite tímu v očiach daného jazdca,” vysvetlil Mather.

Okrem vylepšeného kariérneho režimu prinesie hra F1 2020 aj dva nové okruhy v Zandvoorte a Hanoji, ku ktorým tvorcovia pridali aj šestnásť historických monopostov Formuly 1. Ďalšie Schumacherove štyri sa objavia v špeciálnej edícii venovanej sedemnásobnému majstrovi sveta. Samozrejmosťou je už aj šampionát Formuly 2.