logo F1online.sk

Charles Leclerc sa stal historicky prvým ambasádorom videohry Formula 1

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 5. 2022

Už iba necelé dva mesiace nás delia od oficiálneho vstupu novej videohry Formula 1 na trh. S historickými zmenami, ktorými si šport v tomto roku prešiel, treba priniesť aj historickú hru. Jej producenti EA Sports a Codemasters tak nenechali nič na náhodu a tento týždeň oznámili, že podpísali dohodu s historicky prvým ambasádorom tejto ikonickej hry. Stal sa ním aktuálny líder šampionátu Charles Leclerc.

Doteraz sme boli zvyknutí na označenie F1 2021, F1 2020, atď. Nová generácia však nesie skrátené meno F1 22. Jej tvorcovia už prišli s prvými novinkami a postupne vypúšťajú na verejnosť stále viac a viac informácií.

Monacký pretekár sa nestal len historicky prvým ambasádorom novej F1 22, ale bude tiež na obale hry, kde je spolu s ním aj George Russell po jeho ľavici a Lando Norris po pravici. Okrem toho bude k dispozícii aj prémiová Champions Edition, ktorá uzrie svetlo sveta tri dni pred oficiálnym vstupom novej F1 22 na trh. Jej obal už tvoria naši dobre známi šampióni Max Verstappen, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel a Fernando Alonso. Tá okrem toho obsahuje aj časovo obmedzený špeciálny balík inšpirovaný podujatím v Miami.

„F1 22 je oslavou najlepších mladých talentov vo Formule 1 a sme nadšení z toho, že môžeme nadviazať hlbší vzťah s Charlesom Leclercom,“ povedal kreatívny riaditeľ Codemasters Lee Mather.

„Hra je súčasťou novej éry Formuly 1 a v priebehu celej sezóny budeme s Charlesom spolupracovať v snahe našich hráčov čo najviac vtiahnuť do akcie. Sme tiež hrdí, že môžeme osláviť našich bývalých majstrov sveta prostredníctvom edície F1 22 Champions Edition. Sú inšpiráciou pre ďalšiu generáciu mladých jazdcov a je pre nás cťou, že sú spolu na obale našej výhradne digitálnej verzie,“ povedal Mather.