logo F1online.sk

Imola sa pokúsi vybaviť, aby mohla na tribúny pustiť i fanúšikov

Imola, Emilia Romagna, Taliansko
© Twitter/Scuderia Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubala12. 1. 2021

Po štrnástich rokoch sa Imole podarilo vrátiť do kalendára Formuly 1, nuž a po dnešnom vyhlásení má našliapnuté na to, aby sa po odmlke aj druhýkrát jazdilo na okruhu, ktorý je spätý s pamiatkou na Ayrtona Sennu a Rolanda Ratzenbergera. Prezident regiónu dokonca verí, že tribúny nebudú pusté, ale bude to na nich žiť.

Veľkej cene, ktorá v minulom roku vystupovala pod názvom Emilia Romagna, sa ušiel termín 18. apríl, teda veľkorysé tri týždne po úvodnom podujatí v Bahrajne. Európska časť sezóny sa teda aj v tomto roku začne prekvapivo skoro.

“Imola sa pripravuje na to, že privíta šampionát z pozície prvého európskeho podujatia sezóny 2021,” uviedol prezident regiónu Emilia Romagna Stefano Bonaccini na utorňajšej tlačovej konferencii.

Pokračoval vyjadrením nádeje, že sa aspoň miestni nebudú na monoposty pozerať len cez televízne obrazovky. “Dúfame, že budeme mať možnosť otvoriť okruh pre verejnosť, hoci s obmedzenou kapacitou a v rámci limitov, ktoré budú garantovať maximálnu bezpečnosť. Pokračujeme v plánovaní športových podujatí, ako to dokáže len hŕstka. Prispievame tak ku kontinuite národných a medzinárodných podujatí najvyššieho rangu.”

Organizátor pretekov v Imole mal ešte v septembri plán, podľa ktorého chcel na okruh dostať až 13-tisíc divákov, no po zhoršení situácie bol nútený brány okruhu pre verejnosť zavrieť.

“Nemáme v pláne prestať, ale ukázať, že musíme s vírusom bojovať. So štartom vakcinačnej kampane, vďaka ktorej sa na budúce mesiace pozeráme vo sebavedomím, sme pripravení stavať,” doplnil Bonaccini.

Starosta Imoly Marco Panieri prezradil, že o podujatie chce zabojovať aj v najvyšších kruhoch. “Budeme vyhodnocovať možnosti uplatnenia špeciálnych protokolov pre takýto typ podujatia s vedením krajiny a regiónu, aby sme overili potenciál toho, že bude prítomná aj verejnosť.”