logo F1online.skF1online.sk

Podľa Russella bolo ťažšie zas si zvyknúť na Williams

George Russell na štartovom rošte
© Twitter/Williams
Milan Kubala
Milan Kubala15. 12. 2020

Na dobré sa rýchlo zvyká a v prípade Georga Russella a jeho prestupov medzi Williamsom a Mercedesom to platilo do bodky. Mladík z King’s Lynn priznal, že opäť si zvyknúť na svoje vlastné auto, v ktorom už dva roky preteká, bolo ťažšie ako privyknúť si na Mercedes W11.

George Russell zhodnotil svoj návrat do Williamsu FW43 ako nie úplne jednoduchý. Na jednej strane sa síce posadil do monopostu, ktorý mu z pohľadu pohodlia dokonale vyhovuje a pozná ho, no na druhej jeho autu chýbal balans a rýchlosť, ktorou disponuje Mercedes.

Prvýkrát od roku 1999 sa navyše stalo, že by jeden pilot v rámci sezóny odjazdil aspoň jedny preteky v majstrovskom monoposte, no zároveň sa objavil aj v aute z konca štartového poľa, a tak okúsil oba svety. V prípade Sala to boli autá z dielní Scuderie Ferrari a BAR-u.

“V skutočnosti bolo pravdepodobne ťažšie naskočiť späť do Williamsu, pretože to auto Mercedesu je také dobré,” odpovedá na otázku, ktorý z presunov za posledné týždne bol náročnejší, George Russell. “Mercedes vám dá také pretekárske auto, ktoré chce každý pilot.”

V monoposte s označením W11 je vraj radosť jazdiť. “Pilot cíti, že má tento Mercedes pod kontrolou, zatiaľ čo u nás takmer platí, že naše auto ovláda pilota, musíte naň reagovať. V Mercedese vy ovládate auto. Myslím si, že je to prirodzené, keď máte pod zadkom skvelé auto. Jazdu si v ňom užijete. Možnože kvôli tomu som sa tak rýchlo dostal do rytmu.”

George Russell strávi vo Williamse aj tretí rok, čo preňho nie sú dobré správy. Na chvoste štartového poľa bude opäť mrhať svojím talentom. Aj preto je vďačný za príležitosť posadiť sa do Mercedesu; naučil sa totižto niečo nové.

Čo to bolo? “Myslím si, že najviac som sa naučil o tom, že musíte byť prispôsobiví. Môj jazdecký štýl, s ktorým pretekám vo Williamse, mi v Mercedese v skutočnosti trochu uškodil. Keď som sa zas do Williamsu vrátil a pokúsil sa aplikovať nejaké veci, ktoré som robil v Bahrajne v pretekoch, tak vo Williamse nefungovali.”

“Upevnilo ma to v tom, že treba byť otvorený a adaptovať sa vždy autu, ktoré vám dajú. Ak jeden chlapík jazdí skvele v Mercedese, neznamená to, že bude tak jazdiť aj vo Williamse a naopak,” vysvetlil Russell.

Súvisiace články

Diskusia