logo F1online.sk

Vettel a Leclerc si vymenili slová plné rešpektu

Charles Leclerc a Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 12. 2020

Ferrari dnes uzavrelo ďalšiu kapitolu svojej histórie. Čo do počtu víťazstiev sa lúči s tretím najúspešnejším jazdcom vo Formule 1. Lepšiu rozlúčku by mu rád doprial i jeho tímový kolega Charles Leclerc, no preteky ako také boli pre Scuderiu jedným veľkým trápením.

Sebastianov odchod trochu zatienil ďalší tragický výkon monopostu SF1000. Obe Ferrari dnes (nie prvýkrát v sezóne) dokázal zdolať ešte aj Kimi Räikkönen na zákazníckej Alfe Romeo. Stratégovia sa dnes dopustili ďalšej chyby, na ktorú doplatil tentoraz Charles Leclerc. No asi sa dá objektívne povedať, že na body dnes Ferrari potrebovalo najmä vypadnutia súperov, ktorých sa však nedočkalo.

„Dnes auto nemalo žiadne tempo. Stratégia bola zvláštna, no ani tá by veľa nezmenila, skrátka sme neboli dostatočne rýchli. Určite by som si prial zakončiť túto sezóne niekde vyššie, no to sa nestalo,“ stroho skonštatoval slabé preteky v podaní Ferrari Charles Leclerc.

Behom rozhovoru doňho zozadu štuchol jeho ešte stále tímový kolega Sebastian Vettel, čo na tvárach oboch mužov vyvolalo úsmevy.

„Tento chlapík za mnou je skvelý človek a skvelý jazdec. Nebudeme ho mať v tíme budúci rok, no želám mu len to najlepšie, zažili sme spolu dobré chvíle. A čo sa týka nás ako tímu verím, že budúci rok budeme mať lepšie auto,“ povedal Monačan.

K slovu sa potom dostal i štvornásobný šampión. Napriek niekoľkým treniciam je všeobecne známe, že medzi oboma kohútmi panoval v tíme veľký rešpekt a nikdy sa navzájom pred novinármi neosočovali. Sebastian dostal od reportéra otázku, či mu Charles bude v budúcom roku chýbať.

„Stále bude so mnou v padoku, ale áno, myslím, že mi bude chýbať, pretože mi spôsobil nejaký ten bolehlav. Sme vo veľmi odlišných fázach života i kariéry. Je to dobrý chlapec, čaká ho skvelá cesta a skvelá budúcnosť. Dúfam, že dostane auto, aké si zaslúži,“ povedal na margo tímového kolegu Vettel.