logo F1online.sk

Leclerc príde na štarte v Abú Zabí o tri miesta. Verstappen nechápe, čo čakal

Charles Leclerc a Max Verstappen
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 12. 2020

Prvá významná udalosť Veľkej ceny Sachíru. Charles Leclerc a Max Verstappen po nej z pretekov vypadli, Sergio Pérez sa prepadol na posledné miesto. Vinníkom bol v danom momente jednoznačne pilot Ferrari, ktorý v štvrtej zákrute hodil opatrnosť za hlavu a výsledkom bola veľmi nepríjemná kolízia. Komisári mu za jeho počínanie naparili trest straty troch miest na Veľkej cene Abú Zabí.

Kým Pérez sa ako víťaz nedeľných pertekov na Leclerca až tak hnevať nemusí, Max Verstappen sa veru hneval. V štvrtej zákrute pritom holandský pretekár vynaložil maximálnu mieru opatrnosti, bol však skrátka v zlom čase na zlom mieste.

„Myslím si, že štart nebol vôbec zlý, Valtteri ma však vytlačil, takže som musel ubrať. Od toho momentu to bolo len o tom prežiť v tom klbku áut,“ opísal štart pretekov Verstappen. „Nechápem, prečo boli všetci takí agresívni a nedbanliví. Veď sme boli vpredu, no napokon na to doplatili tri autá, dve z nich zaplatili tú najvyššiu cenu.“

Najmä Charles, naozaj nechápem, prečo to tam tak poslal? Prečo šiel tak neskoro na brzdy? Čo si od toho sľuboval? Zostrelil Checa, ktorý ho nemohol vidieť. Ja som sa mu snažil vyhnúť z vonkajšej strany, no v tom momente sa s tým už nedalo nič robiť.“

Leclercov príliš optimistický manéver bol komisármi „odmenený“ stratou troch miest na štarte Veľkej ceny Abú Zabí. Charles predviedol dokonalé „from hero to zero“ a po včerajšej vynikajúcej kvalifikácii, sa dnes predstavil vo veľmi negatívnom svetle, podobne ako v Štajersku. Monačan po pretekoch akceptoval zodpovednosť za svoje konanie.

„Bol som bok po boku s Maxom, teda trochu za ním, a snažil som sa ho v štvrtej zákrute predbehnúť. Očakával som, že Checo to bude na Valtteriho skúšať z vonkajšej strany, no myslím, že sa rozhodol to napokon poslať dovnútra, kde som bol ja. Pre mňa už bolo neskoro spomaliť,“ opísal incident zo svojho pohľadu Leclerc.

„Nebola to Checova chyba, ak to bola niekoho chyba, tak moja. No povedal by som, že to bola skôr smola,“ dodal pilot Ferrari.

Súvisiace články