logo F1online.skF1online.sk

Pérez: Stretneme sa o rok a snívam o domácom víťazstve! Lawson si išiel po nehodu

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:39

Sergio Pérez má za sebou ďalšiu frustrujúcu nedeľu. Z posledných štrnástich pretekov sa Mexičan dostal do najlepšej šestky jediný raz. Ani táto hororová štatistika ho však neodradila od sebavedomej reakcie na margo jeho budúcnosti.

Péreza na domácej pôde podporil aj jeho mecenáš a jeden z najbohatších ľudí na svete Carlos Slim. Ani ten však neumlčí špekulácie. Rozhoduje sa totiž na trati a tam predvádza Mexičan katastrofické výkony. Jeho domáca veľká cena nebola výnimkou.

Pérez ju odštartoval katastrofickou kvalifikáciou. Štartoval až z osemnásteho miesta a dopustil sa školáckej chyby, keď sa netrafil do svojho štartového postavenia, prekročil bielu čiaru a komisári ho potrestali päťsekundovou penalizáciou. Ešte väčšia katastrofa ho však čakala v sedemnástom kole, keď sa dotiahol na Liama Lawsona. Nasledoval súboj, z ktorého si Pérez odniesol poškodenie monopostu a preteky sa preňho v podstate skončili. Cieľom prešiel už len ako kolónka v štatistike na sedemnástom mieste.

„Odštartovali sme veľmi dobre, dokonca aj s penalizáciou na štarte to vyzeralo fantasticky,“ začal Pérez svoje hodnotenie pre televíziu Sky. „Posunul som sa už na desiate miesto (jedenáste, pozn. red.) na tvrdých pneumatikách, ale došlo k nešťastnej kolízii s Lawsonom. Nechápem to, skrátka si išiel po nehodu a skompromitoval preteky nás oboch. Utrpel som veľké poškodenie a mal som po pretekoch.“

Pérez svoj názor na súboj s Lawsonom vyjadril už vo vysielačke, keď svojmu možnému nástupcovi v Red Bulle odkázal: „Čo tento *** idiot robí? Je v poriadku?“ Tieto slová v podstate podčiarkol aj v rozhovore po pretekoch. „Áno, samozrejme, že som hovoril o ňom,“ reagoval Pérez.

„Bol to incident, ktorému sa dalo za každých okolností vyhnúť. Nebolo to nevyhnutné. V jedenástom kole (sedemnástom, pozn. red.) sme boli v skvelej pozícii, na tvrdých pneumatikách a tá zákruta bola moja. On vyšiel úplne mimo trate a vrazil rovno do mňa. Prekvapilo ma, že som ho tam uvidel, ale už bolo neskoro,“ odkázal Pérez.

Ten dostal aj veľmi nepríjemnú otázku na svoju budúcnosť. Vieme, že špekulácie sa opäť roztáčajú na plné obrátky. V lete Red Bull svojho jazdca podporil, ale nesľúbil mu sedačku aj na rok 2025. Sergia podporil v Mexiku aj jeho mecenáš Carlos Slim a ktovie, o čom sa tento víkend rokovalo v zákulisí. Checo však ani na sekundu nezaváhal pri otázke, či má nejaké pochybnosti o svojej budúcnosti.

„Žiadne,“ vyhlásil bez váhania. „Budem tu aj v budúcom roku a pokúsim sa vyhrať tieto preteky, pretože je to môj sen!“

Súvisiace články

Diskusia