logo F1online.skF1online.sk

Terčom mexických fanúšikov sa stal aj Pérezov inžinier. Horner ho musel brániť

Hugh Bird a Sergio Pérez
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkvčera 16:16

Mexický trh a tunajšia fanúšikovská základňa patrí medzi najdôležitejšie aktíva tímu Red Bull a celej Formuly 1. Odkedy sa táto krajina vrátila do kalendára, patrí Veľká cena Mexika k najnavštevovanejším a najpopulárnejším podujatiam vôbec. Vášeň a túžba mexických fanúšikov však má aj svoju odvrátenú stránku.

Mexičania si totiž vzali na paškál aj Hugha Birda. Inžinier Sergia Péreza sa v Mexiku stal nemálo prepieranou postavičkou ako jeden z dôvodov neúspechov ich miláčika. Nešlo pritom len o nejaké bezvýznamné komentáre na sociálnych sieťach, ale tieto názory sa rozoberali aj v miestnych médiách.

Aj v priebehu minuloročných pretekov došlo k niekoľkým nepríjemným incidentom, keď Pérez vypadol v prvej zákrute po kolízii s Charlesom Leclercom. Aj keď pilot Ferrari za nehodu nemohol, stal sa terčom bučania miestnych tribún a niektorí z tunajších dokonca fyzicky napadli fanúšikov v tričkách Ferrari.

Christian Horner možno aj z tohto dôvodu veľmi dôrazne uviedol veci na pravú mieru. „Keď ako pretekársky inžinier vystavíte seba a svoj hlas na verejnosť, tak v dnešnej dobe digitálnych médií má každý svoj názor a pohľad na vec,“ uviedol šéf Red Bullu.

„Podľa mňa odvádza Hugh fantastickú prácu. Je to naozaj chytrý chalan. Vyrástol s naším tímom a odovzdáva to najlepšie pre svojho jazdca a svoj tím. Od ľudí nie je pekné, že súdia a kritizujú z vonkajšieho pohľadu, hoci majú po ruke asi tak jedno percento faktov o tom, čo táto práca skutočne prináša,“ vyhlásil Horner.

„Formula 1 sa otvorila a ľudia majú vďaka tomu skvelý prístup, ale otvára to aj priestor veľkému počtu gaučových odborníkov a expertov. Hugh Bird je talentovaný inžinier a dôležitá súčasť nášho tímu. Všetka kritika na jeho adresu je nespravodlivá,“ dodal Horner.

Súvisiace články

Diskusia