logo F1online.skF1online.sk

Russell vyhral interný súboj s podlahou z Miami

George Russell
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 07:51

Mexická kvalifikácia priniesla zaujímavé porovnanie dvoch Mercedesov. George Russell vyhral interný súboj o neuveriteľné tri desatiny sekundy napriek tomu, že po nehodách musel jazdiť so staručkou špecifikáciou podlahy. Nečudo, že si svoj výkon pochvaľoval.

Tri nehody v priebehu jedného týždňa výrazne preriedili skladové zásoby strieborných šípov. Inžinieri museli improvizovať a v Russellovom prípade skladať frankensteinovské balíčky pozostávajúce z komponentov, na ktoré by v ideálnom prípade už len sadal prach.

Zúfalé situácie si vyžadujú zúfalé riešenia, no nezdá sa, že by to na Georgea Russella nejako doľahlo. “Mal som výborné kolo,” zhodnotil svoj pokus na úrovni 1:16,356. “Po tom, čo sa udialo v piatok a tiež v Austine, sme sa ocitli v jednom kolotoči. Teraz jazdím s podlahou, ktorú sme predstavili v Miami, čo je už nejakých štrnásť pretekov dozadu. Byť vpredu a stratiť na tretie miesto len desatinu je veľmi dobrý výsledok. Som s tým dosť spokojný vzhľadom na to, ako je na tom náš tím.”

V piatok sa v padoku špekulovalo, že Mercedes sa bude musieť vrátiť k vylepšeniam zo Silverstonu. Naozaj musel nakoniec ísť tak ďaleko do histórie? “Áno, v tejto chvíli jazdíme so špecifikáciou z Miami,” potvrdil britský pretekár, no podotkol, že si za to môže sám. “Je to kvôli mojim vlastným problémom a incidentom. Tím to dostalo pod veľký tlak. V Austine odviedli skvelú prácu, že dali auto dokopy, a vynikajúco to potiahli aj predchádzajúcu noc. Všetci doma v továrni sú pod značným tlakom.”

“Z tohto pohľadu som zo seba trochu sklamaný, ale tlačím na limit, snažím sa z auta dostať viac. Teraz už možno budeme musieť akceptovať, že sme štvrtý najrýchlejší tím. Mali by sme sa kvalifikovať na siedmej a ôsmej priečke, dnes sme skončili na piatom a šiestom mieste, takže toto je dobrý deň,” hľadá pozitíva Russell.

Lewis Hamilton naďalej zbiera dáta s najnovším balíčkom Mercedesu a interný súboj jasne prehral, čo na vývoj v Brackley nevrhá dobré svetlo. Posunul sa Mercedes vôbec niekam za posledného pol roka, alebo to bolo skôr o tom, že jeho súperi sa na niektorých pretekoch viac trápili a strieborným šípom otvorili dvere?

Russell si nevedel vysvetliť náskok na Hamiltona. “Počas celej kvalifikácie to bolo s Lewisom veľmi tesné. Neviem, čo sa mu na konci stalo. Ja som bol však so svojím kolom mimoriadne spokojný, patrilo k najlepším v tejto sezóne. V konečnom dôsledku som aj tak zaostal za pole position o polovicu sekundy.”

“Vieme však, čo sa deje z jednej časti víkendu na druhý. V prvom tréningu som bol najrýchlejší a v druhom tréningu som po dvoch kolách bol na desiatom mieste. Nie je to len o vylepšeniach,” podotkol na margo tradičných výkonnostných výkyvov stajne.

Súvisiace články

Diskusia