logo F1online.skF1online.sk

Sainz má „horkosladké“ pocity: Ferrari bude o rok bojovať o titul bezo mňa

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 02:09

Ferrari zažilo v roku 2020 najhoršiu sezónu za štyridsať rokov. Na jej konci tím zamával Sebastianovi Vettelovi a privítal vo svojich radoch Carlosa Sainza. Nebudeme si klamať, pre Scuderiu to boli štyri náročné roky. Teraz sa tento hrdý taliansky tím nadychuje k ďalšej ofenzíve za majstrovským titulom, ale za tým sa poženie bez jedného zo strojcov svojho vzostupu.

Bude to zaiste emotívna rozlúčka. Carlos vybojoval s Ferrari prvú pole position aj prvé víťazstvo. Teraz so Scuderiou živí nádej na Pohár konštruktérov. Keby sa mu to v spolu s Charlesom Leclercom podarilo, bola by to nádherná bodka. Ešte väčšie veci by však mohli prísť v roku 2025. Bude Ferrari o rok útočiť aj na jazdecký titul?

Ak áno, Carlos Sainz to bude sledovať z Williamsu, pravdepodobne, niekde zo stredu poľa. Aj keď si za tie štyri roky užil úspech, teraz má španielsky pretekár pocit, že odchádza v najlepšom. „Z tejto pole position mám skvelý pocit vzhľadom na to, aké dobré je toto auto a ako dobre jazdím v poslednom čase,“ povedal Carlos po kvalifikácii v Mexiku.

„Zároveň je to však horkosladký pocit, pretože Ferrari v budúcom roku môže bojovať o titul a ja pri tom nebudem. Povedal by som, že som bol celkom dôležitou súčasťou tohto tímu v posledných štyroch rokoch a snažil som sa ho pripraviť na boj o titul,“ povedal trochu sklamane Sainz.

Skutočne to vyzerá, že Carlos mal veľkú smolu na načasovanie, ale aj taký je život, najmä ten športový. Šesťnásobný držiteľ pole position však neskrýval sklamanie pri pomyslení na to, čo možno čaká Ferrari v roku 2025. „Skutočnosť, že jazdím tak dobre a zároveň prežívam posledných pätoro pretekov s týmto tímom ma určite… neviem, ako to povedať, ale nie je to príjemný pocit,“ priznal Sainz.

„Je to tak, ako to je. Pôjdem do toho naplno, pokúsim sa vyhrať preteky, vystúpiť na pódiá a užiť si to. Potom budem myslieť na budúcu sezónu,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia