logo F1online.skF1online.sk

Akosi sa to kopí, povzdychol si Russell a vysvetlil, čo predchádzalo nehode

George Russell
© FOM/Screenshot
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 03:40

George Russell už druhýkrát v priebehu posledných siedmich dní skončil svoju jazdu tvrdým nárazom do bariéry. Po konci tréningu priznal, že je aj trochu frustrovaný. Určite tomu nepomáha fakt, že presný dôvod nehody mu nebol známy.

Program druhého tréningu výrazne skrátil Russell, keď na obrubníku vo ôsmej zákrute stratil kontrolu nad monopostom, roztočil sa a skončil v bariére. Senzory zaznamenali taký tvrdý náraz, že na trať muselo vyjsť bezpečnostné vozidlo a pilota Mercedesu odviezlo do lekárskeho centra. Preventívne vyšetrenie potvrdilo, že sa Russellovi fyzicky nič nestalo, no jeho sebavedomie zrejme opäť utrpelo.

“Som v poriadku, no trochu mi to vyrazilo dych,” potvrdil George Russell. “Pravdupovediac ani neviem, čo sa stalo. Auto začalo poskakovať a roztočil som sa ešte skôr, než som mal šancu to zachrániť. Chlapcov dnes v noci opäť čaká veľa práce. Zdá sa, že sa teraz kopí jedna vec za druhou.”

Budúca jednotka Mercedesu priznáva: “Je to frustrujúce, keďže v prvom tréningu sme boli veľmi silní, veľmi rýchli. Pokúsil som sa zvoliť rovnakú stopu, prerezať si zákrutu a z nejakého dôvodu mi v tomto prípade auto ušlo.”

V sobotu bude nesmierne dôležité opäť nájsť pôdu pod nohami, dostať sa do tempa a pripraviť sa na kvalifikáciu. “Keďže druhý tréning bol venovaný testom Pirelli, tak nebol veľmi užitočný, aby ste sa naučili niečo k víkendu. Prišiel som však o kolá — tretí tréning bude dôležitý. Dúfam, že auto dáme dokopy.”

Ani Lewisovi Hamiltonovi sa problémy nevyhýbajú. Už po piatich kolách v Austine havaroval takmer presne na tom istom mieste ako jeho kolega v kvalifikácii. Zatiaľ čo Russell sa v Mexiku musel vrátiť k staršej špecifikácii a pred sobotou dokonca vymení šasi, sedemnásobný majster sveta pokračuje s novým balíkom a snaží sa nájsť nastavenia, ktoré mu budú vyhovovať a minimalizujú pravdepodobnosť toho, že sa zopakuje scenár z predchádzajúceho víkendu.

A hoci mal druhý tréning až 90 minút, podľa Lewisa Hamiltona bol z toho pohľadu bezcenný. “Práve sme mali testy pneumatík, takže sme nemali povolené niečo meniť na monoposte. Auto bolo rovnaké od začiatku až do konca.”

“Viem však, čo potrebujeme napraviť,” ubezpečuje. “Uvidíme, či to aj dokážeme. Necítil som sa však tak strašne. Trochu sme strácali na chlapcov vpredu, takže v noci sa musíme pustiť do práce.”

Po otázke, čo je tá vec, ktorú Mercedes musí napraviť, odvetil: “Je to len o zadnej časti. Vždy chcete mať lepší zadok.”

Súvisiace články

Diskusia