logo F1online.skF1online.sk

Bottas priznáva, že by porozmýšľal aj o návrate do rodiny Mercedesu

Valtteri Bottas
© LAT Images/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 08:30

Na jar bol Valtteri Bottas skalopevne presvedčený, že v sezóne 2025 nebude na štartovom rošte chýbať a vraj by pouvažoval, keby dostal ponuku od Mercedesu na pozíciu hlavného jazdca. Časy sa však menia a aj nároky fínskeho pretekára. Dnes priznáva, že by už zvážil aj post rezervistu strieborných šípov.

Valtteri Bottas je stále bez zmluvy. Audi avizuje, že okolo polovice novembra sa rozhodne, kým obsadí posledné voľné miesto na rošte, na ktoré Bottas môže reálne pomýšľať. Na verdikt však bude čakať veľmi netrpezlivo, keďže o sedačku bojuje s vedúcim jazdcom priebežného poradia F2 Gabrielom Bortoletom a zrejme aj Francom Colapintom.

V rozhovore pre F1 TV tak priznal, že už by bol ochotný zvážiť aj menej atraktívne alternatívy vrátane návratu do Mercedesu, kde by mohol asistovať Russellovi s Antonellim zo simulátora či z garáže.

“V prvom rade chcem povedať, že mojou prioritou je zostať tu ako pretekár. To chcem a s Mattiom na to tlačím,” ubezpečil Valtteri Bottas, no jedným dychom dodal: “Ale zatiaľ som nič nepodpísal a už tu máme október. Musím sa pozrieť na všetky alternatívy vrátane návratu späť do rodiny Mercedesu.”

“To je určite jedna z možností a zvážil by som ju. Na stole sú aj iné alternatívy, ale mojou prioritou je byť vo Formule 1 ako hlavný pilot,” trvá na svojom jazdec Sauberu, ktorý v tejto chvíli okupuje 23. pozíciu v šampionáte 20 monopostov.

Mattia Binotto chcel pôvodne rozhodnúť o jazdeckej zostane v septembri. Niektoré zahraničné médiá vyhlasovali, že Bottas má už kontrakt vo vrecku a čaká sa len na oficiálne oznámenie tejto skutočnosti. Keď toto oznámenie neprichádzalo, nasledovalo vysvetlenie, podľa ktorého Bottas údajne žiada priveľa peňazí.

Vo štvrtok však prezradil, že podmienky zmluvy sú v podstate dohodnuté a on len čaká na to, či ju podpíše protistrana. “S Mattiom sme takmer v každodennom kontakte. Niekedy sa to týka technických vecí, niekedy budúcnosti. Ohľadom podmienok sme sa v podstate dohodli. Teraz sú oni na ťahu. Budem čakať a robiť si svoju prácu.”

Súvisiace články

Diskusia