logo F1online.skF1online.sk

Sainz ľutuje stratu víťazstva, ale teší ho forma Ferrari: Boli sme najrýchlejší

Carlos Sainz
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:50

Ferrari bolo na všestrannej trati ako Austin o devätnásť sekúnd rýchlejšie ako všetci ostatní. Áno, Lando Norris a Max Verstappen zo seba navzájom vytĺkali dušu vyše desať kôl a stratili pri tom hromadu času, ale nikto nečakal, že Ferrari predvedie na tejto trati, ktorá mala sedieť iným, také dominantné predstavenie.

Scuderia využila, že má vyrovnanú jazdeckú dvojicu. Aj keď v šprinte to takmer skončilo nehodou tímových kolegov, v pretekoch sa ukázala kolektívna sila Ferrari. Aj keď Carlos Sainz nakoniec skončil na nepopulárnom druhom mieste a po pretekoch neskrýval sklamanie, výkonnosť červeného monopostu aj jeho naplnila veľkou spokojnosťou.

„Je to veľký deň pre Ferrari,“ vyhlásil Sainz spokojne pre televíziu Sky. „Ukázali sme, že v pretekovom tempe sme pohodlne najrýchlejší na trati. Mali sme skvelú príležitosť na víťazstvo a Charles sa jej chopil vďaka dobrému štartu.“

„Bohužiaľ, ja som mal trochu smolu pri súboji Landa s Maxom a zostal som tam uväznený. Vo všeobecnosti však po takomto víkende musím byť hrdý. Myslím si, že som jazdil veľmi solídne. Mali sme taktiež problém v prvom stinte, pre ktorý som stratil DRS a aj kontakt s Charlesom. Na tvrdých pneumatikách som mal veľkú rýchlosť a doťahoval som sa, ale už bolo príliš neskoro,“ povedal trochu sklamane Sainz.

Ten v úvode pretekov vyslal trochu strašidelnú správu na boxový múr. Najprv hlásil, že nemá dostatočný výkon na výjazde zo zákrut a potom vraj cítil palivo v kokpite. Po asi dvoch dramatických kolách mu však inžinier Ricardo Adami oznámil, že problém je vyriešený.

„Naozaj neviem, čo sa stalo, musíme sa na to pozrieť. Muselo to súvisieť s pohonnou jednotkou, pretože sa to vyriešilo celkom rýchlo. Poriadne to preskúmame,“ sľúbil španielsky pretekár.

Pred nami je posledných päť pretekov a Ferrari v Texase ukázalo, že môže uspieť kdekoľvek. Takýto výkon na univerzálnom okruhu ako Austin dáva mužom v červenom nádej do ďalšieho priebehu. Scuderia momentálne stráca na McLaren 48 bodov, čo nie je neriešiteľná strata. „Cieľom je Pohár konštruktérov. McLaren má určite výhodu s ich bodovým náskokom, ale my nie sme tak ďaleko, aby si mohli spokojne odfúknuť, najmä keď budeme pokračovať s takýmito víkendami,“ povedal Sainz.

„Zostáva päť pretekov a podľa mňa predstavoval dnešok najlepšiu príležitosť na moje posledné víťazstvo s Ferrari. Dúfam však, že dostanem ďalšiu šancu a nabudúce mi to vyjde,“ povedal s nádejou Carlos.

Súvisiace články

Diskusia