logo F1online.skF1online.sk

Carlos Sainz zavetril pole position: Získaval som tri desatiny

Carlos Sainz
© X/F1
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 02:37

O napínavý záver kvalifikácie na VC USA nás pripravil George Russell, ktorý spravil chybu v predposlednej zákrute a skončil v bariére. Maršali na danom úseku začali mávať dvojitými žltými vlajkami a pre ostatných to znamenalo predčasný koniec sobotňajšieho programu. Platilo to aj pre Sainza, ktorý sa už nedozvie, či by jeho posledný pokus mohol ohroziť Norrisa s Verstappenom, no cíti to v kostiach.

Carlos Sainz na papieri zaostal o 0,322 sekundy, no verí, že mohol Landovi Norrisovi nahnať strach. “Do šestnástej zákruty som získaval tri desatiny. Zajazdil som 1:33,6, takže s tými tromi desatinami by som sa dostal niekam okolo hodnoty pole position,” prepočítaval španielsky pretekár.

Bitka o pole position mohla byť napínavejšia. “Boli by sme niekde na tej úrovni. Podarilo by sa nám dobre uzavrieť naše kolo, keďže posledný sektor obyčajne patrí k mojim najsilnejším. Som si dosť istý, že by sme boli v hre o pole position.”

Sainz však nezabudol na to, že Verstappen sa ešte zlepšoval a teoreticky mohol odskočiť. “Ostatní ešte pokračovali v kvalifikácii, no od pole position sme boli vzdialení dve-tri desatiny. Som spokojný s pokrokmi, ktoré sme spravili s monopostom medzi piatkom a sobotou. Teraz nám zostáva už len na to v nedeľu zatlačiť.”

Ferrari sa pokúsi nájsť recept na víťazstvo, ktorý sa mu nepodarilo zostaviť v sobotňajšom šprinte. V ňom sa však zdalo, že by tým receptom mohla byť nízka degradácia gúm červených monopostov. Dôležité však bude zbytočne pred seba nikoho nepustiť, ako sa to v šprinte podarilo Landovi Norrisovi.

“Vyhráme tak, že predvedieme slušný štart, no aj keby sme nemali ten slušný štart, myslím si, že budeme mať dobrú pretekovú rýchlosť,” nebojí sa nedele Sainz. “Máme príležitosť niečo vymyslieť so stratégiou s dvomi autami.”

Teraz to Ferrari bude potrebovať viac ako v šprinte. “Tímy sa toho v šprinte dosť naučili a využijú to, aby znížili svoju degradáciu, v čom sme dnes boli veľmi silní. Uvidíme v nedeľu. Myslím si, že všetko bude nesmierne tesné. Mali by to byť veľmi vzrušujúce preteky a ja sa ich neviem dočkať.”

Súvisiace články

Diskusia