logo F1online.skF1online.sk

Medzi sklamania piatka sa zaradil aj Pérez: Skrátka som sa až príliš trápil

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 10. 2024

Šprintový formát možno má hromadu kritikov, ale jedna vec sa mu musí nechať, po jedinom voľnom tréningu je pravdepodobnosť chyby oveľa vyššia. V piatkovej šprintovej kvalifikácii v Austine sa popálili Oscar Piastri (vypadol už v SQ1) aj Sergio Pérez. Pilot Red Bullu odštartuje do sobotných skrátených pretekov až z jedenásteho miesta.

Pre Checa to nebola vôbec vydarená skrátená kvalifikácia. Chyba v SQ1, keď v prvom pokuse porušil traťové limity, ho ešte nemusela mrzieť, ale v SQ2 sa mu už šťastie minulo. Jeho druhý pokus bol oveľa horší ako jeho tímového kolegu Maxa Verstappena. Pérez bol o takmer sekundu pomalší a zapísal ďalší veľmi nelichotivý výsledok.

„Je to veľmi frustrujúce,“ povzdychol si mexický pretekár po ďalšom z neúspešných dní. „Medzi SQ1 a SQ2 sme neukázali žiadny progres, ak sme v skutočnosti neurobili krok späť pri príprave pneumatík, čiže to bolo veľmi zložité. Dúfajme, že sa budeme ďalej učiť. Potrebujeme sa uistiť, že v sobotnej kvalifikácii dokážeme poskladať všetko dokopy.“

„Z kola som nemal dobrý pocit. Už zo začiatku môjho pokusu som bojoval v rýchlej sekcii prvého sektora. Až príliš som sa trápil, takže sa na to musíme pozrieť a pred zvyškom víkendu nás čaká nejaká práca,“ dodal Pérez.

Je to obraz a výsledok, aký sme v posledných rokoch videli už niekoľkokrát. Max Verstappen dostal svoj monopost na špicu, hoci nebol najväčším favoritom víkendu. Naopak, Pérez sa nie prvýkrát nevošiel ani do najlepšej desiatky. Tím nasadil tento víkend vylepšenia a znovu sa natíska otázka, prečo sa Checovi opäť nedarilo?

„Myslím si, že sme sa trochu trápili s kvalitou jazdy v rýchlych zákrutách. Budeme sa na to musieť pozrieť, ale v tréningu vyzeralo naše pretekové tempo veľmi sľubne. Stále máme pred zvyškom víkendu nejakú prácu, ale najdôležitejším cieľom pre nás je, aby sme sa kvalitne predviedli v pretekoch,“ povedal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia