logo F1online.skF1online.sk

Binotto by nepodpísal Hamiltona? Svoj názor si radšej nechám pre seba, odkázal Sainz

Mattia Binotto a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:35

Keby Mattia Binotto zostal šéfom Ferrari, Lewisa Hamiltona by nepodpísal. Znamenalo by to však, že by si ponechal Carlosa Sainza? Práve on totiž španielskeho pretekára podpísal v čase prvej vlny pandémie a potom s ním predĺžil kontrakt o ďalšie dva roky. Sympatie tam teda, rozhodne, boli, ale sám Carlos hovorí, že sa k Binottovi radšej nebude vyjadrovať.

Švajčiarsky rodák sa v lete vrátil na formulovú scénu. Bývalý šéf motorového oddelenia, technický riaditeľ a nakoniec aj šéf celej Scuderie by vraj svoj tím riadil inak ako Frédéric Vasseur. Ten v zime vyslal jednoznačné stanovisko, keď podpísal zmluvu s Lewisom Hamiltonom.

Tento krok však na Binotta neurobil veľký dojem. „Nie. Spravil však veľmi dobre, že šiel do Ferrari. Súhlasím s jeho rozhodnutím. Ferrari upriamilo zrak na iných jazdcov. Ak je tým hlavným talentom Leclerc, myslím si, že on mal byť ten, koho mali svojím spôsobom doviesť ku konečnému cieľu,“ odpovedal dlhoročný zamestnanec na otázku Corriere della Sera, či by podpísal kontrakt s Lewisom Hamiltonom.

V rozhovore pre denník Marca, na ktorý odkazuje portál PlanetF1.com, bol s týmito slovami konfrontovaný aj Carlos Sainz. Ten síce povedal, že má na toto vyjadrenie vyhranený názor, ale odmietol sa oň podeliť so svetom.

„Binotto povedal, že by nepodpísal Lewisa?“ spýtal sa španielsky pretekár. Ten sa nakrátko zamyslel a potom povedal: „Do tohto sa nechcem zapojiť. Svoj názor si radšej nechám pre seba a jedného dňa vám ho poviem pri večeri.“

Sainz okrem toho povedal, že nepochybuje o budúcom úspechu spojenia Charles Leclerc – Lewis Hamilton. „On aj Leclerc sú skvelí jazdci. Som si istý, že si budú rozumieť,“ skonštatoval.

Ťažko povedať, či chcel s Binottom súhlasiť, alebo sa mu postaviť na odpor. Je však pravda, že práve Mattia s ním podpísal hneď dva dvojročné zmluvy. Práve on sa v roku 2020 rozhodol, že už nechce pokračovať v spolupráci so štvornásobným majstrom sveta Sebastianom Vettelom a radšej podpíše menej prevereného Sainza, ktorý dovtedy pretekal len v tímoch stredu poľa a v roku 2018 mu reálne hrozil vynútený odchod z Formuly 1 – Zakovi Brownovi sa však nepodarilo zlanáriť Ricciarda a nakoniec siahol po Carlosovi.

Španielsky pretekár momentálne končí svoje štvorročné pôsobenie vo Ferrari a v budúcom roku ho čaká obrovská výzva s tímom Williams. Ťažko povedať, ako to nakoniec „vypáli“ a ako skončí jeho porovnanie s Alexom Albonom. Rozhodne ho však v tíme stredu poľa nečaká nič jednoduché.

„Moju hlavu stále viac a viac motivuje nadchádzajúci projekt s Williamsom. S každým dňom si telo žiada zmenu, ale pred rozlúčkou chcem vyhrať ešte raz s Ferrari,“ vyhlásil Sainz.

„Nech sa do konca sezóny stane čokoľvek, chceme ju zakončiť čo najlepšie so ziskom pódií alebo víťazstva. Hlavou som stále s Ferrari a potom chcem dosiahnuť to isté, alebo ešte viac, s novým tímom. V zostávajúcich pretekoch mi však najmä Mexiko a Las Vegas ponúknu najlepšiu príležitosť na ďalšie víťazstvo s Ferrari,“ odkázal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia