logo F1online.skF1online.sk

Ecclestone predpovedá: Piastri sa do dvoch rokov stane majstrom sveta

Oscar Piastri
© LAT Images/McLaren
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 14:54

Bernie Ecclestone má pre aktuálny ročník dve predpovede, ktoré zrejme nikoho príliš neprekvapia. Tá tretia však už znie o čosi odvážnejšie. Bývalý boss efjednotky prorokuje, že z Oscara Piastriho sa do dvoch rokov stane majster sveta. Má to len jednu podmienku.

Azda každý fanúšik napätia a vyrovnaných súbojov si v tejto sezóne príde na svoje. Už dlho sa nestalo, že by v jednom roku dokázali vyhrať štyri tímy a sedem rôznych jazdcov. Len jeden z nich sa však môže stať majstrom sveta.

Bernie Ecclestone predpovedá, že najväčší úsmev bude mať v decembri Max Verstappen. “Už má na čele náskok, takže teraz potrebuje len štipku šťastia. Max by mal byť schopný získať tento titul,” predstavil svoju prvú predpoveď v interview pre sport.de, aby hneď pridal aj tú druhú: “McLaren však určite vyhrá konštruktérsky šampionát, má totiž dvoch veľmi schopných jazdcov a veľmi dobré auto.”

Red Bull si vypracoval náskok v konštruktérskom šampionáte v úvode roka. Usilovne mu pomáhal aj Sergio Pérez, ktorý ešte aj po VC Miami bol na druhej priečke jazdeckého šampionátu. Nasledoval však strmhlavý pád dolu a dnes je spomedzi jazdcov z top tímov najslabší. Keby navyše George Russell nebol diskvalifikovaný v Belgicku, za ostatnými by už aj pomerne výrazne zaostával, čo je jasným dôkazom toho, ako sa počas európskej časti sezóny trápil.

McLaren sa však môže spoľahnúť na oboch jazdcov. Lando Norris je dokonca ešte stále v hre o titul, hoci Ecclestone pripomína, že mohol byť Verstappenovi aj bližšie. “V doterajšom priebehu sa dopustil pár chýb. On vie, že ich urobil a želá si, aby sa nestali. Teraz to má však celkom dobre pod kontrolou.”

Nie je to však Norris, kto by prekvapil čoskoro 94-ročného Brita. Jeho tímového kolegu do dvoch rokov vidí na posezónnom odovzdávaní cien, kde by si mal prevziať majstrovskú trofej. “Myslím si, že tým čarovným chlapcom je Austrálčan. V nasledujúcich dvoch rokoch sa určite stane majstrom sveta, ak sa jeho monopost udrží na rovnakej výkonnostnej úrovni. Stane sa to. On skutočne vyčnieva medzi ostatnými.”

Súvisiace články

Diskusia