logo F1online.skF1online.sk

Mick Schumacher sa usiluje o návrat: Sme presvedčení, že sa nám to podarí

Mick Schumacher
© Jiří Křenek/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 11:59

Na prestupovom trhu zostala k dispozícii posledná sedačka a množstvo záujemcov. Ak rátame aj Daniela Ricciarda a Franca Colapinta, bez miesta na budúcu sezónu sú až piati súčasní piloti Formuly 1. Okrem nich je tu aj množstvo mladíkov a tiež bývalých jazdcov. Do poslednej skupiny patrí aj Mick Schumacher, ktorý sa so svojím manažmentom momentálne usiluje o zisk sedačky v Audi.

Nemecká automobilka chcela rozhodnúť o jazdeckej zostave čo najskôr. Sauber však v tejto sezóne podáva také katastrofálne výkony, že si túto príležitosť nechalo ujsť viacero jazdeckých hviezd. Audi sa minuli možnosti a bude sa musieť uspokojiť s tým, čo na trhu zostalo.

O druhom mene po boku Nica Hülkenberga sa dlho špekulovalo. Podľa posledných špekulácií sú v dostihu o sedačku čoskoro továrenského tímu Valtteri Bottas a brazílska nádej Gabriel Bortoleto. Záujem o miesto v nemeckom tíme však má aj ďalší nemecký pretekár Mick Schumacher. „Všetko ostatné musí počkať. Ďalšie možnosti sú na stole, ale tie musia počkať,“ povedal syn sedemnásobného majstra sveta v rozhovore pre Motorsport-Magazin.com.

„Máme tu jeden alebo dva dôvody, prečo by sme to chceli prediskutovať za zatvorenými dverami, jednoducho je to vec obojstranného rešpektu,“ odkázal Schumacher, ktorému dnes zostalo, logicky, už len miesto v Audi. Aj nový generálny riaditeľ tímu Mattia Binotto povedal, že rozhodnutie padne v septembri. Už máme začiatok októbra, takže je možné, že definitíva je už na svete a čaká sa na oficiálne oznámenie.

„Rozhodnutie padne v septembri. Musíme si počkať a uvidíme,“ povedal šampión F2 a F3. „Nie, nechcem povedať nič o tom, aké sú moje šance alebo aká je situácia. Na všetko odpovie čas.“

„Do tej doby sa musím uistiť, že moja práca pre Mercedes a Alpine vo vytrvalostných pretekoch bude čo najlepšia,“ povedal Mick, ktorý pred dvoma týždňami vybojoval s francúzskym tímom veľký úspech, keď so svojimi tímovými kolegami Nicolasom Lapierrom a Matthieom Vaxivièrom vystúpil na pódium vo Fudži. „Pri pohľade zvonku nemôžete vidieť, aká je moja práca pre Mercedes, ale aj tam to ide dobre. Všetci sme odhodlaní pokračovať v spolupráci.“

Tá by však nepokračovala, keby Schumacher získal pretekárske miesto v Sauberi. To však nemá úplne vo svojich rukách a história nás učí, že niekedy potrebujete aj šťastie. „Takto to funguje vo Formule 1. Niekedy ste v správnom čase na správnom mieste, niekedy nie,“ povedal nemecký pretekár.

„O pláne B budem uvažovať, keď mi nevyjde plán A. Ako som povedal, sme presvedčení, že s plánom A sa nám to vydarí a urobíme pre to maximum. Musíte však myslieť aj na plán B. Ešte neviem, kam ma táto cesta zavedie,“ dodal Schumacher.

Súvisiace články

Diskusia