logo F1online.skF1online.sk

Ferrari privezie do Austinu posledné „drobné“ vylepšenia

Charles Leclerc
© X/Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 17:01

Ferrari sa po letnej prestávke vrátilo na koňa. Aj keď tím opúšťal Singapur sklamaný, výkony monopostu v Zandvoorte, Monze a Baku ukázali, že tím necháva zabudnúť na trápenie v prostrednej časti sezóny. Scuderiu čaká na konvenčnejšom okruhu v Austine dôležitá skúška a pilotom pomôže aj posledný balík vylepšení.

Dámy a páni v červenom budú so zatajeným dychom sledovať počínanie svojho tímu v Texase. Je pravda, že Ferrari v posledných týždňoch predvádzalo povzbudivú výkonnosť, ale išlo o špecifické trate so špecifickými požiadavkami na monoposty. Až v Austine sa definitívne dozvieme, či inžinieri zlepšili svoj stroj v rýchlych zákrutách a zbavili sa poskakovania.

Doterajší priebeh jesennej časti sezóny naznačuje, že Scuderia sa vrátila do boja s McLarenom a Red Bullom na špici, ale potvrdí to na každej trati do konca aktuálneho ročníka? „Všetci vieme, že sme už začali s vývojom auta na budúcu sezónu,“ povedal šéf talianskeho tímu Frédéric Vasseur.

„Na ďalšie preteky sa pokúsime priniesť drobné vylepšenia. Povedal by som, že do Austinu privezú všetci svoje posledné upgrady. Pre nás budú posledné a uvidíme, či budú posledné aj pre ostatných,“ dodal Fred.

Niekedy však aj drobné zlepšenie otvorí tímu a jazdcom nové obzory pri hľadaní nastavenia. Očakávame, že aj Ferrari zareaguje na „flexibilnú kauzu“ z posledných týždňov a drobné vylepšenie predného krídla na poslednom podujatí zaujalo oko nejedného experta. Sme veľmi zvedaví, aké porovnanie prinesú preteky v Texase. „Je to veľmi vyrovnané. Pohľad na rošt v posledných štyroch, piatich alebo šiestich veľkých cenách hovorí, že každá drobnosť môže znamenať rozdiel,“ skonštatoval Vasseur.

Jeho tím opúšťal Singapur poriadne sklamaný. Tempo Ferrari v nedeľných pretekoch nevyzeralo najhoršie, ale pokazená kvalifikácia zmarila akékoľvek nádeje. „Celkový výsledok nenaplnil naše očakávania, ale nedeľné preteky boli dobré. Mali sme skvelé tempo a Charles dobre odštartoval. Carlos na tom bol horšie a zostal trochu zaseknutý,“ skonštatoval francúzsky manažér.

„Mali sme však dobré zastávky v boxoch a potvrdili sme zlepšenú prácu s pneumatikami z posledných podujatí. Nateraz s tým môžeme byť spokojní. Teraz nás čaká krátka prestávka a príprava na posledných šestoro pretekov,“ dodal Vasseur.

Súvisiace články

Diskusia