logo F1online.skF1online.sk

Wolff reaguje na Hornera: Len šíri sračky!

Toto Wolff
© Sulay Kelly/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 01:00

Veľká cena Singapuru priniesla ďalší záblesk rivality medzi Christianom Hornerom a Totom Wolffom, keď šéf Red Bullu naznačil, že sa smerom k roku 2026 môže zaujímať o služby Georgea Russella. Išlo o drobnú pomstu za nekonečné flirtovanie šéfa Mercedesu s Maxom Verstappenom a Wolff túto drobnú provokáciu nenechal bez odpovede.

Red Bull čelí veľkým personálnym otázkam. Nielenže ho opúšťa jeden vrcholový manažér za druhým, ale je tu aj jazdecká zostava. Výkony Sergia Péreza sú nedostatočné a Max Verstappen zo svojej pozície môže žiadať prakticky čokoľvek. Toto Wolff túto skutočnosť využil a otvoril rokovania s táborom holandského pretekára. Tie neviedli k úspešnému koncu, ale Rakúšan sľúbil, že sa k nim o rok vrátia.

Christian Horner to svojmu rivalovi trochu vrátil, keď naznačil, že v roku 2026 by Sergia Péreza, alebo iného jazdca Red Bullu, mohol nahradiť pilot Mercedesu. „Na konci budúcej sezóny končí zmluva Georgeovi Russellovi. Bolo by od nás hlúpe, keby sme o ňom neuvažovali. Sú tu aj ďalší talentovaní jazdci bez zmluvy,“ odkázal boss stajne z Milton Keynes.

Aj keď Toto určite vie, že ak dotiahne rokovania s Verstappenom do úspešného konca, jeden z jeho pilotov pôjde z kola von, reagoval na Christiana veľmi majetnícky. „Len šíri sračky,“ vyhlásil Wolff na margo Hornera. „Je to súčasť hry. George je jazdcom Mercedesu celú večnosť a dúfajme, že ním aj navždy zostane. Máme s ním dlhodobú zmluvu.“

Russell minulé leto podpísal dvojročný kontrakt s Mercedesom. Zmluvu s rovnakou dĺžkou vtedy uzavrel aj Lewis Hamilton, ale ako sa ukázalo, obsahovala veľmi veľkorysú výstupnú klauzulu, ktorá sedemnásobnému majstrovi sveta umožnila, aby sa z nej vyviazal už po prvom roku a prestúpil do Ferrari. Wolff si nakoniec ako náhradu vybral mladučkého Kimiho Antoneliho.

„George a Kimi sú budúcnosť. Obaja boli a budú pilotmi Mercedesu,“ vyhlásil sebavedomo Rakúšan. „Aj keď máme s oboma oveľa dlhšie zmluvy, sú prešpikované rôznymi zložitými opciami a pod. Mercedes bol vždy ako tlakový hrniec, ale náš tím chce pokračovať s týmito dvoma pilotmi.“

Súvisiace články

Diskusia