logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: O titul bojujeme len ako ostreľovači

Charles Leclerc a Carlos Sainz
© X/Ferrari
Milan Kubala
Milan Kubalavčera 20:35

Jazdecký šampionát má síce prestíž medzi fanúšikmi, ale pre tímy a ich zamestnancov je dôležitý ten konštruktérsky. Práve v ňom sa to po letnej prestávke začalo zaujímavo miešať a zdá sa, že zabojovať by oň teoreticky mohli hneď tri tímy. Charles Leclerc uznáva, že Ferrari sa ešte môže stať konštruktérskym majstrom, ale nemá na to, aby s ostatnými zápasilo priamo v ringu.

Vo Ferrari sa tešili na tri veľké ceny po pretekoch v Zandvoorte. Veľmi spokojní však nemôžu byť. V Monze síce vyhrali, no v Baku to Charlesovi Leclercovi nevyšlo po súboji s Oscarom Piastrim, ktorého monopost bol na podobnej úrovni. V Singapure zas červených skolila kvalifikácia.

Z posledných troch veľkých cien tak najviac bodov získal McLaren (112). Druhým najlepším tímom bolo Ferrari (71) pred Mercedesom (53) a až na štvrtej priečke skončil Red Bull so 41 bodmi.

Vývoj konštruktérskeho šampionátu – McLaren (oranžová), Red Bull (modrá), Ferrari (červená), Mercedes (zelená).

Keďže sa McLaren pomerne jednoznačne ujal vedenia a ešte si ho upevnil, Charles Leclerc odpovedal veľmi triezvo na otázku, či je Ferrari uprostred poľovačky na konštruktérsku trofej. “Áno, sme na tejto poľovačke, ale len ako ostreľovači,” zasmial sa monacký pretekár. “Zatiaľ sme príliš ďaleko. Čaká nás tvrdá práca.”

“Vážne si myslím, že by sme sa nemali nechať uniesť,” upozornil a vysvetlil prečo. “Máme za sebou tri okruhy, ktoré celkom dobre pasovali nášmu autu. Teraz sa McLaren a Red Bull vrátia k tomu svojmu dobrému tempu. Vyhrať konštruktérsky šampionát bude náročné, ale ak sa nám naskytne nejaká príležitosť, tak budeme pripravení.”

Carlos Sainz to vidí veľmi podobne ako jeho tímový kolega. Vzhľadom na to, že McLaren už dlho na trati nepredstavil žiadne výraznejšie vylepšenia, jeho rýchlosť vzbudzuje u súperov rešpekt.

“McLaren má určite navrch. Oni sú favoriti na víťazstvo,” vyhlásil bez zaváhania Carlos Sainz. “My máme ešte stále na dohľad Red Bull, samozrejme aj McLaren, keby to s nimi začalo ísť dolu vodou alebo by začali mať problémy, musíme sa udržať v hre.”

Súvisiace články

Diskusia