logo F1online.skF1online.sk

McLareny boli v inej lige a navrch mal aj Max, vytriezvel Russell

George Russell
© X/Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala22. 9. 2024

Georgeovi Russellovi vyšla polovica jeho predpovede. Pred štartom pretekov veštil, že ak sa Lando Norris v prvom kole konečne neprepadne, tak onedlho zmizne v diaľke. Presne to sa aj stalo. Netrafil však druhú predikciu, že v pretekoch bude jedným z jeho hlavných súperov Max Verstappen. Holanďan v nedeľu jazdil druhú ligu, ale Mercedes bol až v tej tretej.

Lewisa Hamiltona pripravila o lepší výsledok nevydarená stratégia. George Russell si tak v podstate bez práce polepšil o jedno miesto, ale to mu napokon vzal Oscar Piastri. S McLarenom sa skrátka Mercedes nemohol porovnávať, ba v druhom stinte ani s Charlesom Leclercom. Russell si určite vydýchol, že v posledných kolách sa pred neho nedostalo červené Ferrari.

“Po veľmi ťažkom piatku by sme pravdepodobne brali štvrté miesto vo veľkej cene,” pripustil George Russell, ktorému by sa však po sobote taký výsledok málil. “Naša rýchlosť v kvalifikácii nás naplnila vierou, že by sme mohli dosiahnuť aj viac. Toto boli určite ťažké preteky, nielen po rýchlostnej stránke, ale aj tej fyzickej.”

Obaja jazdci Mercedesu vynechali všetky mediálne povinnosti. Z prehriatia organizmu sa budú chvíľu zotavovať, no určite nie tak dlho, ako z triezvenia, ktoré strieborným šípom pripravil McLaren po letnej prestávke.

“McLareny boli ohromujúce a v porovnaní s nami v úplne inej lige, zatiaľ čo navrch mal aj Max. Nám sa v záverečných fázach podarilo udržať za sebou Charlesovo Ferrari, takže do veľkej miery bol tento večer o minimalizácii škôd,” siahol po jednej z najpoužívanejších fráz singapurského víkendu. “Vzhľadom na rýchlosť auta toto je maximum, čo sme mohli dosiahnuť.”

Toto Wolff počas víkendu prezradil, že belgickej podlahe odzvonilo. Nepriniesla žiaden jasný výkonnostný posun, len inžinierom zamotala hlavu. V Austine by sme vraj mali spoznať novú podlahu, ktorú továreň vyvíja s nazbieranými poznatkami.

“V nasledujúcich týždňoch nás čaká veľa práce, aby sme pochopili, prečo sme na posledných pár pretekoch mali problém útočiť na čelo. Od letnej prestávky sme neboli takí konkurencieschopní a to je frustrujúce,” pripustil Russell. “Pracujeme však tvrdo na tom, aby sme to vyriešili. Azda nám pomôžu spraviť krok k čelu novinky, ktoré prinesieme do Austinu.”

Súvisiace články

Diskusia